Cadou de 250 de lei lunar pentru absolvenţii de liceu

De Diana Dutu
6Comentarii
Cadou de 250 de lei lunar pentru absolvenţii de liceu
© Nota obţinută la Bac nu contează
Doar pentru aceia care se înregistrează la AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

3 iunie a fost ultima zi de şcoală pentru elevii claselor a XII-a. „Începând cu această dată, absolvenţii acestei promoţii sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele AJOFM Arad pentru a beneficia de asistenţă personalizată în vederea identificării şi ocupării unui loc de muncă. Absolvenţii înregistraţi la AJOFM beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, programe de formare profesională, precum şi de facilităţi financiare” – spune Mihaela Jude, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.

Documente

Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii ulterioare a indemnizației de șomaj – doar pentru cei care nu au reuşit să se încadreze în muncă şi pentru cei care nu au refuzat un loc de muncă.

Bbsolvenţii trebuie să depună la sediul AJOFM Arad următoarele documente: *actul de identitate, în original şi copie; *adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale; *actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie; *dosar plic.

Condiţii

„Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă, nu au refuzat un loc de muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrate la AJOFM, nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât 500 de lei , pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj” – precizează Mihaela Jude.

Indemnizaţia se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de 6 luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum este de 250 lei.

Termenul de 60 de zile de la data absolvirii este termen de decădere din drepturi. În cazul în care absolvenţii nu se prezintă în intervalul de 60 de zile de la terminarea studiilor, ei au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj.

Cu sau fără bac

În cazul absolvenţilor de liceu promoţia 2016, data absolvirii cursurilor în anul şcolar 2015 – 2016 este 3 iunie 2016 pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă promovează sau nu examenul de bacalaureat . Elevii care nu au situația școlară încheiată se pot înregistra în evidențele AJOFM în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Detalii

Informații suplimentare se pot obține la sediul AJOFM Arad, strada Călugăreni nr.1A, telefon 0257-211791, e-mail: ajofm@ar.anofm.ro, pe site-ul instituției www.arad.anofm.ro, sau la punctele de lucru din județ : Lipova, Chișineu-Criș, Ineu și Sebiș.

Mihaela Jude: Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă pe o perioadă de 6 luni6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor