Câinii nu fac legea în consiliu

32Comentarii
Câinii nu fac legea în consiliu
ARAD – Înfiinţarea celor şase parcuri chinologice în municipiu, etichetată de aleşi drept inoportună.

Aleşii municipali au scăpat şi astăzi cu greu de pecetea „unanimităţii”. Scuze pentru voturile pe bandă rulantă au fost astăzi însă cu duiumul: consilierii eraut gata pregătiţi de sărbători, au petrecut câteva ore la şedinţele pe comisii zilele trecute, iar ieri au fost nevoiţi, înainte de a începe şedinţa, să asculte trei ture de colide şi un discurs pe tema Revoluţiei de la 1989.  Ca atare, unanimităţile la vot au curs cu rapiditate, doar câteva proiecte, pe care le puteai număra lejer pe degetele unei mâini, având parte de comentarii.

Primul pe listă la nemulţumiri s-a dovedit a fi proiectul prin care primăria dorea înfiinţarea a şase parcuri chinologice în Alfa, Micălaca, Vlaicu, Pădurice şi Parcul Eminescu, un proiect de un milion de lei, ce urma să fie realizat în 18 luni şi destinat în totalitate posesorilor de patrupede.

Proiectul îşi avea justificarea, potrivit expunerii de motive, în creşterea numărului deţinătorilor de câini şi în prezenţa acestora fără lesă în parcuri şi spaţii de joacă destinate copiilor, fără o minimă protecţie. Se dorea astfel realizarea unor locuri împrejmuite „destinate câinilor fără lesă”, locaţiile posibile fiind enumerate în proiect alături de modalităţile de a satisface nevoile patupedelor pe o suprafaţă mai mică decât cea oferită acestora în ţările occidentale.

Proiectul nu s-a bucurat însă nici pe departe de susţinerea consilierilor, primul care a luat atitudine împotrivă fiind alesul Ovidiu Moşneag.

Probleme cu patrupedele

Consilierul a precizat faptul că membrii comisiei buget-finanţe nu sunt de acord cu propunerea şi cer amânarea proiectul, acesta fiind considerat inoportun.  Claudiu Cristea nu s-a arătat nici el de acord cu proiectul, agrumentând tot cu inoportunitatea de fond a acestuia, în condiţiile în care Aradul duce lipsă de spaţii verzi.

Nici măcar fostul viceprimar Ovidiu Marian nu a mai susţinut proiectul consideârnd că în primul rând se impune ca… „reglementarea câinilor din municipiu să fie făcută la modul profesionist”. Şi Florin Manta a fost de părere că ar fi „oportun să se înceapă aici cu un regulement de circulaţie a câinilor prin municipiu”.

Intervenţia lui Gheorghe Schill a pus punct final discuţiilor despre câini în CLM, căci până şi acest alesul s-a arătat împotriva actualului proiect şi a considerat că e necesar să se facă un proiect profesionist. În plus, Schill a considerat că în acest material Primăria a luat modelul ţările avansate, în special cele nordice, cu toate că Aradul e departe de o astfel de abordare. Schill crede că  „noi ar trebui să-i punem la punct mai întâi pe câinii fără stăpâni” şi apoi să se treacă la discuţii despre parcuri.

Mici neajunsuri

Consilierii nu s-au mai împotmolit decât la proiectul prin care Primăria primea în folosinţă gratuită un teren de sport din Bujac, pe o perioadă de cinci ani, însă aici problemele au fost rezolvate rapid, după intervenţia alesului Moşneag, care a precizat în ce măsură şi când poate fi schimbat un contract de comodat de acest gen. Claudiu Cristea, singurul opozant din CLM, a mai intervenit o singură dată pentru a-şi justifica un vot împotrivă dat într-o problemă legată de autostradă, acolo unde traseul nu e nici pe departe pe placul ţărănistului.

A.B.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor