„Calea Mântuirii”, 10 ani de la reapariţie

„Calea Mântuirii”, 10 ani de la reapariţie
ARAD – Importanţa pastoral-misionară şi culturală a presei bisericeşti în Ortodoxia românească.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, s-a defăşurat – în 28-29 aprilie -  Simpozionul naţional „Calea Mântuirii” la zece ani de la reapariţie (2000-2010). Importanţa pastoral-misionară şi culturală a presei bisericeşti în Ortodoxia românească”, în parteneriat cu centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române.

Deschiderea solemnă a lucrărilor Simpozionului a fost făcută miercuri dimineaţa, 28 aprilie, la ora 9, în Paraclisul Facultăţii de Teologie, prin săvârşirea slujbei de Te-Deum de către întâistătătorul eparhiei arădene, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, înconjurat de un sobor de 6 preoţi şi diaconi, profesori ai Facultăţii de Teologie din Arad şi părinţi profesori şi oaspeţi ai Aradului, la lucrările acestui Simpozion.

Deschiderea festivă a lucrărilor Simpozionului a continuat, de la ora 10 în Sala, Festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad. În cuvântul de deschidere, Prea Cucernicul Părinte Decan, Prof. univ. dr. Ioan Tulcan a arătat faptul că „noi, ca Facultate de Teologie am pornit la drum cu publicarea foii Calea Mântuirii, din  mai multe raţiuni: o primă raţiune ar fi aceea că cel mai bine despre noi ca Biserică, putem scrie noi, slujitorii Bisericii, care cunoaştem realitatea bisericească, din interior; o a doua raţiune ar fi aceea că  munca de la catedră a dascălilor Facultăţii de Teologie ar rămâne aproape necunoscută marii mase a credincioşilor, dacă n-ar fi descoperită şi expusă în paginile unei publicaţii bisericeşti, care să aducă folos duhovnicesc şi spor acestora”

JA -F.A.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !