Calimente: „23 August supără, pentru că s-a aflat adevărul”

De Simion Todoca
13Comentarii
Calimente: „23 August supără, pentru că s-a aflat adevărul”
Deputatul Mihăiţă Calimente consideră regretabilă abandonarea marcării zilei de 23 August , un eveniment extrem de important în Istoria României .

„Din păcate, în ultimii ani nici măcar nu se mai vorbeşte despre 23 August, de teama acuzaţiei de perpetuare a unei sărbători comuniste. Mai întâi, comuniştii au avut de-a face doar în procentaj infinitezimal cu actul de la 23 August, figurând în cadrul coaliţiei. După aceea, conform năravului lor, au încercat să-şi atribuie rolul principal. Faptul că astăzi, când adevărul istoric a ieşit la iveală, nimeni nu mai vorbeşte despre 23 August, ca să scoată în evidenţă rolul primordial al Regelui Mihai , nu face decât să le dea apă la moară. Din moment ce susţii în continuare că a fost o sărbătoare comunistă, înseamnă că recunoşti că a fost meritul comuniştilor. Probabil că adevărul îi supără pe mulţi şi din acest motiv preferă să îl treacă sub tăcere. Nu spun că astăzi ar trebui să sărbătorim, să ieşim pe străzi la paradă şi la mici şi bere, ci doar să marcăm acel act istoric, să arătăm că, întorcând armele împotriva Germaniei, armata română a scurtat războiul cu şase luni, salvând sute de mii de vieţi. Nu ar merita, oare, acei ostaşi ca pe 23 August să le cinstim memoria, depunând măcar o coroană la Monumentul Ostaşului Român ?”, spune preşedintele ALDE Arad” . Întrebat de ce ALDE Arad nu a făcut acest gest, Calimente a spus că „din păcate, în scurtul timp de când am preluat organizaţia mi-am umplut agenda aproape exclusiv cu deplasări în judeţ, pentru înfiinţarea şi reînfiinţarea de organizaţii. Îmi asum această omisiune. În scurt timp, împreună cu vechii liberali arădeni care au venit la ALDE vom reînfiinţa Clubul Politic Liberal, care se va ocupa de asemenea probleme legate de istoria partidului şi a României”.

„Fără gestul Majestăţii sale Regele Mihai, nu am mai fi avut niciodată Transilvania întreagă” Mihăiţă Calimente13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor