Calimente: Aradul a ajuns să concureze cu Veneţia

De Simion Todoca
24Comentarii
Calimente: Aradul a ajuns să concureze cu Veneţia
Preşedintele ALDE Arad, Mihăiţă Calimente, acuză lucrările de proastă calitate la canalizarea oraşului, care provoacă inundaţii la fiecare ploaie.

„Luni, o ploaie nu foarte intensă a reușit să devasteze Aradul, făcându-l subiect de televiziune și perturbând din nou orașul. Apa de jumătate de metru a stat în anumite zone, tramvaiele au fost blocate, mașinile inundate, iar oamenii aduși la disperare. Situația se repetă la nesfârșit, la fiecare ploaie mai serioasă. La trecerile de sub pasajele subterane este un adevărat diluviu. Sute de mii de euro au fost investiți degeaba. În ultimii ani au fost modernizate cartiere întregi: Gai, Bujac, Sânicolaul Mic. Acolo situația este și mai dezastruoasă. Cei care au realizat lucrările, adică firmele de casă ale D-lui Falcă, prin D-nii Pașca și Cornu, s-au ocupat de majoritatea canalizărilor în respectivele cartiere.

Gurile rele spun că încercarea de eliminare de la conducerea societății Apă-Canal a D-lui Bănățean ar avea legătură cu refuzul acestuia de a recepționa lucrările proaste ale amicilor D-lui Falcă. Până la urmă cei doi s-au împăcat iar lucrările au fost recepționate. Numai că, din câte se pare, există grave greșeli de proiectare și realizare în privința lucrărilor cu pricina. Conducte subdimensionate, apă pluvială și menajeră în aceeași conductă, unghiuri de scurgere greșite și… sute de milioane cheltuite.

Calitatea lucrărilor se vede atunci când, la intervale de două-trei zile, în cartiere apar vidanjele pentru a desfunda canalizarea. Pe strada Baba Novac, de pildă, vreme de luni de zile după recepție au fost efectuate lucrări, strada fiind blocată. Tot în Bujac, un cetățean a trebuit să realizeze anumite lucrări în subteran. Omul s-a dotat cu planul canalizării proaspăt făcute, pentru a nu avaria conductele. În plan, canalizarea se afla la 4,5 metri adâncime. Surpriză, însă: în realitate conducta era la 1,5 metri! Cum a fost posibilă recepția acestor lucrări? Ce calitate să aibă asemenea lucrări? Care este termenul lor de garanție? Cât au costat într-adevăr aceste lucrări de mântuială?

Poate Dl. Primar Falcă și al său Partid Portocaliu vor răspunde la întrebările de mai sus. Nu mie personal, ci arădenilor plătitori de taxe și impozite. Trimiterea consilierilor portocalii cu caschete, pelerine și cizme, pentru a privi și a fotografia străzile inundate, nu rezolvă problema, dar dă bine la imagine”, spune deputatul Mihăiţă Calimente.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor