Calimente: „Salariile din Primăria Sebiş nu pot fi egale cu cele din Primăria Chişineu Criş”

De Simion Todoca
7Comentarii
Calimente: „Salariile din Primăria Sebiş nu pot fi egale cu cele din Primăria Chişineu Criş”
© Mihai Calimente Foto: JA
Liderul ALDE Arad consideră că salariile în administraţie trebuie să fie în funcţie de performanţă

. Preşedintele ALDE Arad, Mihai Calimente, spune că protestele şi grevele funcţionarilor publici nu sunt justificate şi reprezintă doar tentative de a stopa adoptarea şi punerea în practică a Legii salarizării. „Susţin punctul de vedere al doamnei ministru, Legea salarizării este asumată de către guvernarea PSD-ALDE şi, poate, tocmai din acest motiv se încearcă împiedicare adoptării şi punerii ei în aplicare. Se încearcă şi atragerea preşedintelui Iohannis în acest carusel, pentru ca acesta să retrimită legea la Parlament, să tragă de timp, ca să nu fie adoptată înainte de vacanţa parlamentară, ca opoziţia să aibă motiv să atace Guvernul şi coaliţia.

Protestele şi grevele funcţionarilor publici sunt total nejustificate, nu este normal ca toţi să aibă salarii egale, indiferent de banii pe care sunt capabile administraţiile să le atragă la buget. Sigur, trebuie salarii decente, dar în funcţie de performanţe. Mi se pare normal ca primarul Burdan, de la Chişineu Criş şi funcţionarii din Primărie, care s-au preocupat să aducă investitori care alimentează bugetul, să aibă salarii mai mari decât de pildă, la Sebiş. Nu este normal ca salariile din administraţia Timişoarei să fie egale cu cele de la Călăraşi. Bucureştiul este capitala cu cel mai mare PIB din Estul Europei, ar fi absurd ca primarul general al capitalei să aibă salariul egal cu cel al primarilor de la Cluj Napoca sau Timişoara”, spune Calimente.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor