Camera de Comerţ: proiectul este neconstituţional

ARAD/BUCUREŞTI – Camera de Comerţ şi Industrie a României(CCIR) subliniază faptul că propunerea legislativă ce instituite obligativitatea firmelor de a-şi angaja cel puţin doi contabili cu normă întreagă este neconstituţională, îngrădind dreptul la muncă al persoanelor cu studii superioare de specialitate.

„Mediul de afaceri din România, puternic afectat de criza economică are nevoie mai mult ca oricând, de măsuri anti-criză şi de revigorare a activităţilor comerciale. Acest raţionament logic este contrazis însă de o iniţiativă legislativă recentă, ce nu are încă avizul comisiilor de specialitate, însă se bazează, în principal, numai pe argumentul luptei împotriva muncii la negru, şi anume aceea a obligativităţii firmelor de a îşi angaja cel puţin doi contabili cu normă întreagă, cu alte cuvinte să plătească, în plus, cel puţin două salarii integrale” se arată într-un comunicat al CCIR.

CCIR consideră că propunerea legislativă este neconstituţională, îngrădind dreptul la muncă al persoanelor fizice cu studii superioare de specialitate şi încalcă libertatea tuturor întreprinzătorilor din România, de a alege cu cine anume încheie un contract şi mai ales în ce condiţii. „În loc să încurajeze angajarea persoanelor cu studii superioare economice, iniţiativa nu face decât să îngrădească în fapt angajarea acestora, şi să dirijeze integrarea într-un anumit sistem profesional, restrângând sfera celor care pot desfăşura aceste activităţi în condiţii legale”, apreciază CCIR.

JA – G.K.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !