Camioanele au interzis pe teritoriul Ungariei

De Ioana Costas
4Comentarii
Camioanele au interzis pe teritoriul Ungariei
15 martie este declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare în Ungaria, astfel că autoritățile maghiare au decis, ca în fiecare an, să restricționeze circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile. Restricția va fi valabilă în perioada 14 martie, ora 23:00 (ora României) – 15 martie, ora 23:00 (ora României). Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. Restricţiile de trafic instituite pe teritoriul Ungariei în această perioadă, precum şi numărul mare de mijloace de transport de mare tonaj care s-au prezentat în punctele de frontieră din vestul ţării, au dus la valori de trafic ridicate. „Dintre punctele de frontieră, P.T.F. Nădlac II Autostradă a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier, în perioada 12-14 martie, fiind efectuat controlul, împreună cu autorităţile maghiare, la aproximativ 6.000 de autocamioane. S-a lucrat și se va lucra în continuare pe numărul maxim de benzi deschise pentru astfel de mijloace de transport, patru artere de control pe sensul de intrare în ţară şi patru artere de control pe cel de ieşire. Poliţia de Frontieră a făcut toate eforturile pentru suplimentarea cu tot personalul de care dispune la controlul documentelor de călătorie. Se lucrează la capacitatea maximă a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei în condițiile în care traficul a crescut în ultimii ani cu valori de peste 300 la sută”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Controale amănunțite
Autoritățile de frontieră din Arad precizează faptul că „valorile ridicate ale timpului de aşteptare sunt determinate și de faptul că autorităţile de frontieră din Ungaria efectuează verificări sistematice la toate mijloacele de transport, în conformitate cu prevederile Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen”. Timpul pentru efectuarea controlului de către polițiștii de frontieră asupra camioanelor se păstrează în media de 2-5 minute/camion.

Recomandările Poliției de Frontieră
Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontieră deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor