Campus de milioane de euro

Campus de milioane de euro
Campus de milioane de euro
ARAD – Un număr de aproximativ 80 de campusuri şcolare vor fi construite sau reabilitate în toată ţara, într-o primă fază, potrivit declaraţiei ministrului Educaţiei şi Cercetării, Mihai Hărdău.

Oficialul susţine că fondurile necesare pentru această operaţiune sunt suficiente, deşi e vorba de sute de milioane de euro. În fapt, efortul financiar este de 278 de milioane de euro, din care 86 de milioane de euro au fost alocate pentru 2007.

Într-o primă etapă, vor fi ridicate 84 de campusuri şcolare, dintre care 15 obiective noi, 29 reabilitări ale unor construcţii deja existente şi 40 de alte reabilitări de construcţii existente şi extinderi de anexe. Potrivit ministrului, preţul estimat este de trei până la cinci milioane de euro pentru un campus complet nou. Cele 84 de campusuri sunt repartizate câte două în fiecare judeţ cu câteva excepţii (în judeţele Iaşi şi Botoşani, unde vor fi câte trei, iar la Tulcea şi Giurgiu, unde va fi doar un campus). Potrivit ministrului Hărdău, din cele 84 de campusuri, 13 sunt în mediul rural şi 71 în oraşe, iar acestea vor înlocui clădirile retrocedate foştilor proprietari, în special în Arad, Oradea, Sibiu, Braşov, Timişoara şi Iaşi. În maxim două săptămâni va fi prezentat un program de desfăşurare a lucrărilor.

Pentru Arad

O analiză la nivelul ţării arată însă faptul că este nevoie de 458 de campusuri şcolare. Cât priveşte Aradul, Primăria are deja terenul destinat campusului şcolar, ce ar urma să fie ridicat pe banii Guvernului. Acesta este situat în imediata vecinătate a Zonei Industriale Zădăreni, acolo unde ar urma să se ridice şi noul spital judeţean.

Un alt oraş care are toate şansele să se găsească pe prima listă a celor 84 de campusuri este Nădlacul, autorităţile de aici confruntându-se cu una dintre cele mai grave retrocedări de imobile şcolare.

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !