„Când ciobanul îşi marchează mioarele”

De Alin Gherasim
13Comentarii
„Când ciobanul îşi marchează mioarele”
Un arădean şi-a găsit maşina vandalizată, chiar dacă a fost parcată regulamentar în faţa unui bloc din Micălaca.

Titlul nu ne aparţine nouă, ci unui arădean păţit. Acesta a avut ghinionul să supere pe cineva şi, drept urmare, şi-a găsit maşina vandalizată. Arădeanul ne-a relatat faptul că luni seara şi-a parcat maşina personală pe strada Mioriţei, în faţa blocului 207. A doua zi, de dimineaţă, şi-a găsit maşina vopsită. „Aseară am lăsat maşina acolo. În faţa şi în spatele maşinii mele mai erau şi alte autoturisme parcate. Am luat maşina de serviciu, de la şeful meu, iar a mea a rămas parcată peste noapte acolo, în faţa blocului. Dimineață când am venit să o iau, pe la ora 7:30, mașina era <pictată> cu vopsea spray”, ne-a povestit şoferul păţania sa. Am încercat să aflăm dacă nu cumva a blocat pe cineva, dacă nu a parcat în faţa vreunui gang. „Nu am blocat pe nimeni şi nici nu am încurcat circulaţia”, ne-a mărturisit arădeanul păţit. Cu toate că maşina i-a fost vandalizată, şoferul nu a anunţat organele de anchetă. „Am senzaţia că-mi voi complica existenţa dacă implic poliţia”, crede arădeanul. Aşa că acesta rămâne cu paguba pe care şi-o va rezolva din propriul buzunar. Cu toate acestea, omul vrea să tragă un semnal de alarmă pentru alţi şoferi, care ar putea cădea victime ale „ciobanului care îşi marchează mioarele”.

Nu e noutate

Odată cu acest caz, revine în actualitate atitudinea unor arădeni care au impresia că spaţiul public le aparţine. S-a întâmplat de nenumărate ori ca şoferi care şi-au lăsat maşinile parcate regulamentar, în faţa unor blocuri, să îşi găsească autoturismele vandalizate, ori cu ştergătoarele ridicate sau cu roţile dezumflate. Asta doar pentru că unii au impresia că, dacă îşi parchează regulat maşina într-un singur loc, acel spaţiu le aparţine de drept. Chiar dacă nu plătesc vreo taxă pentru el. Şi, în gândirea lor, dacă alt şofer îşi parchează maşina regulamentar pe acel loc, este ca şi cum ar fi parcat pe proprietatea celor care parchează de obicei acolo. Şi, de cele mai multe ori, actele de vandalism rămân nesesizate pentru că spaima de birocraţie, de declaraţii şi de vizite la poliţie îi descurajează pe cei care îşi găsesc maşinile vopsite ori lovite. masina-vopsit13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor