Când vom avea parcare pe Slavici?

De Adriana Barbu
30Comentarii
Când vom avea parcare pe Slavici?
© Imagini din studiul de fezabilitate privind parcarea de sub Slavici Foto. A.B.
Proiectul Primăriei de realizare a unei parcări sub terenurile de sport de pe Slavici, realizabil undeva în anul 2018.

Sunt planuri mari dar de la planuri până la fapte drumul e lung şi anevoios. Cu bătălii estetice, de utilitate publică şi, desigur, şi politice. Acesta este şi cazul unui proiect vehiculat de mai bine de trei ani de zile, un plan care a intrat chiar şi în atenţia unor privaţi. Acum, însă, Primăria Arad pare decisă să-şi ducă la bun sfârşit intenţiile. Însă bunul sfârşit e departe. Totuşi, vom relua subiectul pentru că a fost atins de curând, în cadrul unei dezbateri pe alte teme, de către viceprimarul Călin Bibarţ. Acesta a declarat, la un post de televiziune, că autorităţile locale nu au abandonat proiectul prin care vor să construiască o parcare pe locul actualului teren de sport Slavici iar deasupra lui două terenuri de baschet şi unul de handbal. Bibarţ a precizat, cu acea ocazie, că vorbim de o parcare subterană şi supraterană, că lucrările ar putea începe anul viitor, după ce specialiştii din Primăria Arad vor stabili cât de jos în sol se poate merge cu parcarea. Vicele a mai precizat tot atunci că proiectanţii trebuie să găsească o soluţie de acces pentru tinerii care vor să facă sport pe terenul Slavici şi faptul că s-a analizat impactul arhitectonic pe care îl are parcarea asupra clădirii istorice din vecinătate (nimeni altul decât Liceul Moise Nicoară).

Doar undeva în 2018

Dar cum stă treaba cu adevărat? Studiul de fezabilitate este în lucru la Primărie iar, potrivit edilului local, Gheorghe Falcă, cel căruia îi apaţine şi ideea, va fi finalizat în curând. La anul, Falcă crede că vom vorbi maximum de finalizarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, urmând ca lucrarea să fie finalizată, dacă totul decurge conform planului, în anul 2018.

Tot primarul a insistat pe faptul că proiectul aflat în planurile Municipalităţii se numeşte realizarea în primul rând a terenurilor de sport (două de baschet, unul de handbal) şi pe locul al doilea realizarea parcării în zona actualului teren cunoscut de arădeni drept Slavici. Un teren aflat pe moment într-un grad destul de avansat de degradare şi părăsit în parte de alegătorii care s-au mutat pe Gloria.

Cu un singur nivel

Dacă aşa vor sta planurile, Aradul ar avea prin 2018 prima parcare subterană din Arad. Aceasta ar urma să aibă un singur nivel şi mai multe căi de acces auto, principalele fiind de pe Bulevardul Dragalina. Construcţia ar urma să găzduiască câteva sute de locuri de parcare, care ar urma să fie taxate fie de Primăria Arad, fie de firma care se va încumeta să realizeze investiţia.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor