„Canguraşul explorator”

ARAD – Astăzi, 17 decembrie 2010, de la ora 9.00, elevii din clasele II-IV au fost invitati să participe la prima editie a jocului-concurs „Cangurasul Explorator”.

Jocul-concurs este un proiect educational organizat de Fundatia pentru Integrare Europeană Sigma, în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului. Suportul informatic care va asigura analiza personalizată a răspunsurilor elevilor la concurs este dezvoltat în cadrul proiectului european „Cresterea calitătii învătământului matematic si stiintific preuniversitar prin informatizarea concursurilor de masă” . Partenerii proiectului sunt Editura Sigma, Agentia Română de Asigurare a Calitătii în Învătământul Preuniversitar, Asociaţia Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educatie si Cyprus Mathematical Society.

La prima editie participă aproximativ 19.000 de elevi din 650 de scoli din ţară. „Cangurasul Explorator” le propune participantilor o modalitate nouă de evaluare a mai multor discipline scolare în cadrul aceleiasi competitii. Gândit sub forma unui joc interactiv, cu imagini sugestive, jocul-concurs urmăreste să implice elevii în cunoasterea mediului înconjurător si a actiunii omului asupra naturii. Participantii au  avut de rezolvat într-o oră un test grilă format din întrebări cu 5 variante de răspuns. Elevii vor primi ca premiu de participare brosura cu subiecte si un premiu surpriză.

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !