Cântarele, la control. „Razie” a Biroului de Metrologie la agenții economici din Arad

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Cântarele, la control. „Razie” a Biroului de Metrologie la agenții economici din Arad
Reprezentanții Biroului Român de Metrologie Legală au efectuat o acțiune de control a cântarelor agenților economici din județul Arad. Au fost controlați 98 de comercianți și au fost aplicate contravenții în valoare de 35.000 de lei.

În perioada 1 octombrie – 20 noiembrie, au fost controlați 98 de operatori economici – persoane fizice și juridice – de către inspectorii Serviciului Județean de Metrologie Legală, alături de cei ai Direcţiei Regionale din Timișoara. Testarea cântarelor s-a realizat cu sprijinul personalului Laboratorului Regional de Metrologie (Locația Arad), autorizat să efectueze astfel de verificări.

S-au organizat controale în piețele Catedralei, Fortuna, Vlaicu, Miorița, Mihai Viteazul și Alfa din municipiu, dar și cele din Curtici, Pâncota și Vladimirescu. În județ, au fost „vizitați” de către inspectori agenți economici din Buteni, Zăbrani, Ghioroc, Nădab, Curtici, Vladimirescu, Macea, Chișineu Criș, Sântana și Frumușeni. Peste o sută de mijloace de măsurare – cântare – au fost controlate, 64 dintre acestea fiind măsurate.

Au fost încheiate 98 de procese verbale de control metrologic și opt procese verbale de constatare a contravențiilor pentru nerespectarea prevederilor legale. În total, valoarea celor opt amenzi este de 35.000 de lei, media amenzilor fiind de 4.375 de lei pentru fiecare agent economic la care au fost descoperite nereguli „la cântar”.

Acțiunea acestora nu se va opri aici, deoarece inspectorii plănuiesc să efectueze controale și în perioada următoare, atât la operatorii ce folosesc cântare pentru mase mici (până în 10.000 de kilograme), cât și cei cu mase mari (peste 10.000 de kilograme) și volume (cereale, lichide etc.).

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor