Cantină mobilă instalată la „Ilarion Felea”

De E.R.
5Comentarii
Cantină mobilă instalată la „Ilarion Felea”
Containerele în care va funcţiona cantina au fost instalate, iar banii pentru masa caldă a elevilor vor veni de la Guvern.

Școala Gimnazială „Ilarion Felea” este prima din Arad care a fost inclusă în programul guvernamental privind asigurarea unei mese calde pe zi elevilor sau a unui supliment alimentar pe lângă gustarea compusă din lapte şi cornuri. Inițial, programul a fost lansat în anul şcolar trecut, dar nu a fost aplicat nici până acum în Arad, pentru că şcoala nu avea un spaţiu destinat servirii mesei. Dată fiind situația, Primăria a comandat 12 module tip container care, unite, formează noua sală de mese, cu o suprafaţă de 180 metri pătraţi, pe care vor fi amplasate 25 de mese şi 100 de scaune. Achiziţia s-a ridicat la 330.000 de lei, bani alocaţi din bugetul local.

Containerele speciale au fost instalate în curtea şcolii înainte de sărbători. Asta cu toate că unitatea de învăţământ a fost exclusă din finanţarea guvernamentală pentru anul de studii 2017-2018, întrucât nu a cheltuit nici banii alocaţi anul trecut (192.000 lei) pentru mesele calde destinate celor aproximativ 450 de copii.

Totuși, în ședința de Guvern din 7 decembrie 2017, s-a aprobat, prin OUG 92/2017, derularea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ din țară. Pe lista anexată Ordonanței de Urgență figurează și „Ilarion Felea”, instituția urmând să primească, conform ordonanței, aproximativ 279 de mii de lei pentru mesele calde ale elevilor, în partea a doua a anului școlar în curs (anul 2018).

Dacă programul guvernamental va fi activat la Arad, prin alocarea sumelor necesare pentru asigurarea alimentelor, rămâne o problemă la care nicio autoritate nu a oferit un răspuns: cine se va ocupa de servirea elevilor? Conducerea şcolii şi-a exprimat, în trecut, speranţa că autorităţile vor asigura şi resursa umană necesară funcţionării cantinei, pentru că profesorii probabil nu vor prelua această sarcină.

Alte trei şcoli

Cu toate că nici la „Ilarion Felea” problemele de organizare privind servirea meselor calde nu au fost pe deplin rezolvate, Inspectoratul Şcolar Judeţean a propus Ministerului Educaţiei Naţionale ca alte trei şcoli să fie incluse în acest program: Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”, Școala Gimnazială „Adam Nicolae” şi Școala Gimnazială „Iosif Moldovan”.

3cantina4

3cantina2

3cantina35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor