Căprar cere demisia Consiliului director ADI Deșeuri

De Andreea Pintea
3Comentarii
Căprar cere demisia Consiliului director ADI Deșeuri
Dorel Căprar: „Consiliul director al ADI Deșeuri, în frunte cu Falcă, trebuie să demisioneze după dezvăluirile directorului”.

Dezvăluirile făcute de Adrian Țolea, director executiv ADI Deșeuri, cu privire la neregulile din cadrul Masterplanului de Deșeuri, nu au rămas fără ecou pe scena politică. Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, susține că „în urma dezvăluirilor ar trebui ca întreg Consiliul director ADI Deșeuri să demisioneze”.

„Consiliul director al ADI Deșeuri, condus de cuplul Falcă – Bîlcea, ar fi trebuit să demisioneze pe loc, după informațiile deosebit de grave apărute în spațiul public, afirmații care aparțin chiar directorului ADI Deșeuri, Adrian Țolea. Practic, Țolea confirmă ceea ce parlamentarii PSD, consilierii locali și județeni ai PSD spun de o bună bucată de vreme și anume faptul că la Masterplanul de Deșeuri sunt o serie de nereguli grave, pe care reprezentanții PNL care conduc Aradul încearcă să le ascundă sub preș. Deși cei de la ADI SIGD Arad raportau ca pe vremea lui Ceaușescu, adică mințind, că proiectul este funcțional, iată că aflăm de la directorul executiv al Asociației că lucrurile nu stau deloc așa, că firmele care operează nu au licențe și autorizații de mediu, că ceea ce s-a ofertat și s-a stabilit prin contracte nu este respectat, iar firmele încasează bani de la populație, fără să ofere servicii de calitate.

Solicit încă o dată public primarului Gheorghe Falcă și președintelui CJA Marinel Cionca să inițieze o dezbatere publică pe tema deșeurilor, pentru ca arădenii să vadă care e situația reală a acestui proiect și care e pericolul ca Aradul să piardă acest proiect, care nu e nici pe departe funcțional. În cazul în care nu o vor face, ne vom asuma noi, parlamentarii PSD de Arad rolul de a iniţia dezbaterea publică, atât de necesară, pentru ca oamenii să afle adevărul. Falcă și Cionca trebuie să dea explicații arădenilor cu privire la neregulile constatate inclusiv de directorul ADI Deșeuri, să explice arădenilor de ce RETIM nu își respectă obligațiile contractuale, de ce nu sunt transportate deșeurile reciclabile la Complexul Mocrea – Ineu, așa cum se specifică în contractul cu RETIM, de ce procentul de reciclare e de doar 1 la sută sau unde sunt investițiile asumate de firme prin contracte.

De asemenea, solicit public Gărzii de Mediu să se sesizeze în urma acestor dezvăluiri ale directorului Adrian Țolea și să ia măsuri pentru ca legea să fie respectată. Nu e posibil ca operatorii de salubritate să nu aibă licențe sau autorizații de mediu, așa cum nu e posibil ca aceeași operatori să lase gunoiul în fața caselor, în zeci de comune și orașe, săptămâni întregi, pentru că au probabil garanții din partea mai marilor PNL Arad că indiferent cât de prost vor acționa, nu vor pierde contractele de salubritate. E timpul, așa cum am mai spus, ca acest proiect să fie implementat în interesul cetățenilor, și nu în interesul firmelor de casă, cum s-a întâmplat în 2018”, declară deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad.

Taguri:


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor