Capturi pe bandă rulantă

Capturi pe bandă rulantă
ARAD – Garda Financiară Arad a capturat în doar trei zile şi patru controale bunuri de o sută de mii euro.

În doar trei zile, comisarii Gărzii Financiare Arad au depistat patru transporturi ilegale, toate în Vama Nădlac. În ceea ce priveşte valoarea estimată a bunurilor confiscate, aceasta depăşeşte patru sute de mii de lei.

„În data de 26.02.2010 orele 21:30, echipa de control a Garzii Financiare Arad a oprit în vederea controlului, autotrenul aparţin unei societăţi din Vâlcea care transporta cantitatea de 23.000 kg arpagic. Comisarii au constatat, conform informaţiilor furnizate de site-ul RECOM online că, beneficiarul mărfii nu are sedii secundare sau puncte de lucru declarate. Mai mult, s-a constatat că nici nu sunt îndeplinite condiţiile de autorizare pentru comercializarea seminţelor, ca atare întreaga cantitate de marfă cu o valoare de 92 mii lei a fost confiscată”, explică directorul GFA, Anton Pop.

O altă contravenţie a fost descoperită de GFA pe 28 februarie, când transportatorul unui autotren încărcat cu 20.520 kg banane provenite din Olanda se îndrepta către un destinatar fictiv, ca atare întreaga cantitate de marfă a fost confiscată, valoarea capturii fiind de circa 60 mii lei.

Societăţi în consemn

Tot pe 28 februarie Garda Financiară Arad a mai depistat şi un autotren ce transporta 21.600 kg pulpe de pui din Germania cu destinaţia Bucureşti. „Comisarii GF Arad au constatat că societatea destinatară este în consemn la frontieră, urmare a notei Gărzii Financiare Bucureşti din care rezulta că societatea nu funcţionează la sediul social declarat. În aceste condiţii s-a dispus confiscarea mărfii estimată la o valoare de 120.000 lei”, explică şi acest caz directorul GFA. În ultima zi a lunii februarie un alt transport destinat unei firme în consemn a fost depistat de GFA, peste 19 mii kg carne de pasăre congelată fiind confiscată.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !