Caravana Docuart Fest la Arad

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Caravana Docuart Fest la Arad
Caravana Docuart aduce documentare românești selectate și premiate la București. Docuart Fest 2016, pe ecranul Cinematografului Arta din Arad.

Pe parcursul a două zile, cinema Arta va găzdui o selecție de documentare, bucăți de viață, de la care nu îți poți lua privirea. Unele vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu autorii acestora.

În cadrul Caravanei Docuart vor fi proiectate filme de scurt și mediu metraj, ce au fost selectate și premiate în cadrul București Docuart Fest 2016, ce a avut loc în perioada septembrie-octombrie 2016 în capitală. Filmele au fost regizate de către Norbert Fodor, Alex Pintică, Mirona Radu, Ioana Grigore, Max T. Ciorbă, Cosmin Bumbuț și Elena Stanc, Maria Trifu, Botond Püsök, József László, Ionuț Teianu și Sorin Luca.

Programul

Caravana poposește în orașul nostru în zilele de 21, respectiv 22 aprilie, la Cinema Arta, urmând a fi proiectate zece pelicule din cadrul competiției mai sus amintite. Vineri, 21 aprilie, filmele vor începe la ora 18, cu „Păduraru”, un film de 29 de minute în regia lui Norbert Fodor. Următoarele filme proiectate vor fi ale lui Alex Pintică – „Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea” și Mirona Radu – Stories în tea cups, acestea fiind urmate de scurtmetrajul Ioanei Grigore – „10:34 to Belgrade”. De la ora 20 va fi proiectat filmul „100 de Movile”, regizat de Max T. Ciorbă, fiind urmat de „Ultimul căldărar”, regizat de Cosmin Bumbuț și Elena Stanc.

În cea de-a doua zi, pe 22 aprilie, filmele încep de la ora 16:30, cu „Perfection is Forever”, un scurtmetraj regizat de Maria Trifu. „Angela” îi urmează acestuia, fiind regizat de Botond Püsök, iar de la ora 17:30 publicul va putea urmări „Human Places”, un film de 70 de minute în regia lui József László. „În căutarea tatălui pierdut”, în regia lui Ionuț Teianu, va fi penultimul film proiectat în cadrul șederii Caravanei la Arad, ultima peliculă din program fiind „Imagini din vis”, regizat de Sorin Luca.

Proiectul

Organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart, proiectul reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Caravana este co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei și Administrația Fondului Cultural Național.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor