Carduri europene pentru dizabilități

De Diana Dutu
Reactualizat la:
1Comentariu
Carduri europene pentru dizabilități
Persoanele cu handicap din Arad pot depune cereri pentru obţinerea acestora.

Copiii şi persoanele adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, cu certificate de încadrare în grad de handicap în termen de valabilitate pot solicita, începând din această săptămână, eliberarea Cardului European pentru Dizabilitate. Cu acest document persoanele cu dizabilități au acces gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber în opt state membre ale Uniunii Europene, printre care și România. Cu precizarea că numărul de locuri gratuite la evenimentele culturale, sportive sau de agrement sunt limitate și sunt stabilite, distinct, cu privire la fiecare eveniment în parte.

Parcurs

Solicitările privind eliberarea Cardului European pentru Dizabilitate se depun în scris la registratura DGASPC Arad sau electronic pe adresa de email card.dizabilitate.arad@gmail.com.

Cererea trebuie să cuprindă următoarele elemente: *domiciliul sau reşedința, seria, numărul BI\CI sau, în cazul minorilor, certificatul de naștere precum și domiciliul sau reședința, seria, numărul BI\CI, al reprezentantului legal al acestuia; *numărul și perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap, inclusiv emitentul acestuia; *o fotografie recentă, tip buletin; *numărul de telefon fix sau mobil, e-mail; *semnătura solicitantului sau, după caz, a reprezentantului acestuia.

Cardul este nominal, netransmisibil și intră în vigoare de la 1 ianuarie 2017, fiind valabil până în luna august 2020.

Un site inexistent

DGASPC Arad anunţă că „pentru a putea utiliza Cardul European pentru Dizabilitate, persoanele cu handicap vor vizita obligatoriu site-ul proiectului www.carddizabilitate.gov.ro și vor urma instrucţiunile în acest sens”. Marţi, însă, acest site nu putea fi deschis în niciun browser. Practic, era inexistent.

Proiectul „Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa” reprezintă un model pilot la nivel european pentru asigurarea incluziunii sociale prin participarea la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber a persoanelor cu dizabilități, în România și în alte şapte state membre UE participante în proiect: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta. Obiectivul proiectului este facilitarea mobilităţii transnaţionale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor