Carduri valabile un an

De Diana Dutu
Carduri valabile un an
Anul trecut CAS Arad a eliberat 13.588 de carduri europene de asigurări sociale de sănătate.

Perioada de valabilitate a Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS) a crescut de la şase luni la un an de la data emiterii. Modificarea a fost adusă printr-o ordonanţă de urgenţă a guvernului, emisă luna aceasta.

La ce foloseşte?

Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate este documentul care conferă titularului dreptul de a beneficia de asistența medicală necesară în cursul unei șederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene. Prin ședere temporară se înțelege deplasarea unei persoane în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene pentru motive turistice, profesionale, familiale sau pentru studii, pentru o perioadă de timp de cel mult 6 luni.

Serviciile medicale acordate în baza cardului european nu trebuie să depăşească ceea ce este necesar din punct de vedere medical în timpul şederii temporare în statul membru al Uniunii Europene. Aceste servicii se acordă asiguraţilor români în conformitate cu legislaţia statului membru al Uniunii Europene în care se deplasează titularul cardului. CEASS nu acoperă situaţia în care persoana asigurată se deplasează în UE cu scopul de a beneficia de tratament medical.

În cursul anului 2015, Casa de Asigurări de Sănătate Arad a eliberat 13.588 de carduri europene de asigurări sociale de sănătate. De la începutul acestui an până ieri, la sediul CAS Arad au fost depuse 2.555 de solicitări pentru obţinerea CEASS. Cardul se eliberează în termen de şapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

Taguri: , , , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !