Care sunt străzile din municipiu în plin șantier?

De Valentin Goran
10Comentarii
Care sunt străzile din municipiu în plin șantier?
© FOTO: Valentin Goran
Pentru arădenii interesați de situația reabilitării drumurilor din Arad, am stat de vorbă cu reprezentanții Primăriei Municipiului pentru a afla ce străzi sunt în plin șantier.

Vorbim de lucrări pe întreținere din fondurile Palatului Administrativ, dar și de cele pe PNDL, cu fonduri de la Guvern. În baza contractelor de lucrări „Întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad”, până la începutul lunii iunie se va înlocui complet covorul asfaltic pe suprafețe mai extinse, dar se vor repara și gropi izolate sau se vor executa reparații cu caracter de urgență a defectelor apărute la nivelul celor 4 loturi, ne spun reprezentanţii Primăriei Arad.

Piața Eroilor, reabilitată

În Piaţa Eroilor, din cartierul Aradul Nou, au fost efectuate lucrări la nivelul părţii carosabile şi a trotuarelor, astfel că la final piaţeta a căpătat o cu totul altă înfăţişare. Tot în Lotul 1 au fost incluse Strada Gutuilor (întreținere și reparații carosabil și trotuare) şi strada Titan (întreţinere şi reparaţii carosabil şi trotuare). În plus au fost programate reparaţii izolate prin plombări, iar anumite străzi pietruite vor fi reprofilate cu adaos de macadam.

Strada Oituz, în șantier

Pe strada Oituz, cuprinsă în Lotul 4, se execută lucrări de refacere a părţii carosabile. De asemenea s-au modernizat trotuarele şi căile de acces. Tot în acest lot s-a intervenit şi la Şcoala Generală Ilarion Felea (de pe strada cu același nume) prin lucrări de întreținere și reparații și la terenul de sport.

Aproape de finalizare

Cele mai multe lucrări s-au desfăşurat în paralel la nivelul Lotului 3, în Zona Intim. Vorbim despre străzile Dorel Sibii, Iustin Marşieu şi Coriolan Pietreanu. Şi aici s-a intervenit la nivelul covorului asfaltic şi al trotuarelor. În Lotul 2 au fost programate următoarele străzi: Dimitrie Bolintineanu (întreținere și reparații trotuare), Ioan Suciu (întreţinere şi reparaţii carosabil şi trotuare), Labirint – în zona blocurilor – (întreţinere şi reparaţii carosabil şi trotuare), Calea Radnei (întreţinere şi reparaţii carosabil şi trotuare).10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor