Cartea Anului în Bihor – 2006

ORADEA – Aflată la a treia ediţie, „Cartea Anului în Bihor”, singura manifestare de acest gen din presa locală, va desemna azi cea mai bună apariţie editorială a anului 2006. Iniţiativă a ziarului nostru, premierea unei cărţi din producţia editorială locală este un gest menit să încurajeze şi să promoveze cultura din această zonă a ţării.

O surpriză
Prima ediţie a Cărţii Anului în Bihor a avut loc în 2004, când premiul i-a revenit istoricului orădean Blaga Mihoc, pentru volumul „Valenţele emancipării” (Editura Logos ’94), cuprinzând studii şi documente ale emancipării spiritualităţii de sorginte greco-catolică din Transilvania.
În anul următor, premiul a fost obţinut de eseistul orădean Sorin Borza, pentru „A privi şi a stăpâni”, o lucrare despre conceptul de „eikon” la Platon, apărută la Editura Universităţii Oradea.
Spre deosebire de primele două ediţii, când câştigătorul a fost de fiecare dată decis de către un juriu de specialitate, format din oameni de cultură bihoreni, în acest an premiul va fi acordat fără jurizare. Motivul îl vom dezvălui în ediţia de miercuri a ziarului nostru, când vom anunţa Cartea Anului în Bihor pentru anul 2006.

Cărţi apărute în anul 2006 (selecţie)

Rogerius: Carmen miserabile (Cântecul de jale), Editura Arca
Teodor Neş: Oameni din Bihor (1848-1918), ediţia a II-a, Biblioteca Revistei Familia
Iosif Vulcan: Teatru din manuscrise, Biblioteca Revistei Familia
Agata Chifor: Oradea barocă, Editura Arca
Gheorghe Vidican: Tratatul de linişte, poeme, Editura Brumar
Mircea Bradu: Dracula land – Dracula park, Editura Arca
Dimitrie Bălan: Oamenii cetăţii şi nopţile lor albe, interviuri, Editura Arca
Szilagyi Aladar: A Klisszura titkai (Secretele clisurii), reportaje, Editura Scripta
Marin Chelu: Zidiri, Biblioteca Revistei Familia
Nicolae Iştoc: Oglinda dintre milenii, Editura Imprimeriei de Vest

Alexandru Seres0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !