Cărţi noi în librării

De Vasile Filip
Cărţi noi în librării
Soţii şi concubine” de Su Tong şi „Căzând în gol” de Joe Simpson.

Soţii şi concubine” de Su Tong
Lumea lui Su Tong, din volumul de proze „Soţii şi concubine”, este lumea burgheziei decadente, un rol însemnat revenindu-le tinerelor din prima jumătate a secolului XX şi din perioada Revoluţiei Culturale lansate de Mao Zedong.
Songlian, protagonista nuvelei care dă titlul volumului, este o tânără de 19 ani care abandonează studiile universitare după sinuciderea tatălui. Ea devine a patra soţie a lui Chen Zuoqian, un comerciant de vârstă mijlocie, naraţiunea explorând relaţiile cu membrii familiei Chen, mai ales cu soţiile mai în vârstă ale stăpânului, pentru ca în final să scoată la iveală adulterul, pedeapsa şi nebunia.
„Căzând în gol” de Joe Simpson
În 1985, Joe Simpson şi prietenul său Simon Yates reuşesc să escaladeze pentru prima dată masivul Siula Grande pe faţa lui vestică. De pe vârf, la 6.344 de metri altitudine, cei doi admiră priveliştea Anzilor peruvieni care se întind cât vezi cu ochii. Entuziasmul lor se va risipi însă curând, pentru că la coborâre lucrurile iau o întorsătură dramatică: Joe alunecă pe un perete de gheaţă şi, în cădere, îşi rupe piciorul. Simon încearcă să-l coboare cu ajutorul a două corzi legate una de alta. Se lasă întunericul, izbucneşte furtuna, iar la un moment dat Joe rămâne suspendat în gol…

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !