Cărţi noi în librării

Cărţi noi în librării
• „Carcera” de Catherine Fisher – Imaginează-ţi o închisoare atât de vastă, încât conţine celule şi coridoare, păduri, oraşe şi mări. Imaginează-ţi un prizonier lipsit de memorie, convins că vine de Afară – deşi închisoarea a fost sigilată de secole şi un singur om a reuşit să evadeze.

Imaginează-ţi – într-o societate în care timpul este interzis, menţinută într-o lume din secolul al şaptesprezecelea şi condusă de computere – o fată, Claudia, obligată să ia parte la o căsătorie aranjată, prinsă într-un complot de asasinare de care-i e groază şi pe care, totodată, şi-l doreşte.

„Se deosebeşte de orice altceva… Dimensiunile sale imaginative şi sfârşitul uluitor fac din această carte unul dintre cele mai bune romane fantasy scrise în ultima vreme.” (The Times)

• „Granitul rece” de Stuart Macbride

 În atmosfera mohorâtă a oraşului Aberdeen din Scoţia se desfăşoară acţiunea romanului de debut al lui Stuart MacBride, „Granitul rece”. Sergentul McRae, întors în poliţie după o lungă şi dureroasă convalescenţă, se pomeneşte în plin coşmar: în prima lui zi de lucru cadavrul unui copil este găsit pe malul râului, iar după 24 de ore un alt copil e dat dispărut. În plus, se pare că presa se află mereu cu un pas înaintea poliţiei, aşa că sergentul McRae va trebui să facă un pact cu ziaristul Colin Miller dacă vrea să oprească scurgerea de informaţii. Lucrurile se precipită când un avocat alunecos obţine eliberarea unui pedofil, iar Hoitarul, un individ schizofrenic, dar absolut inofensiv, cade victima furiei comunităţii.

V.F.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !