Cărţi noi în librării

Cărţi noi în librării
• „Dicţionarul societăţilor secrete” de Michael Benson. Cine nu a auzit de francmasonerie, cavalerii templieri, Biserica Scientologică sau Opus Dei? Sunt doar câteva dintre nenumăratele societăţi secrete care au existat de-a lungul timpului. Deşi multe dintre ele sunt rodul fanteziei colective, există şi grupuri absolut reale, unele având ca scop influenţarea destinului umanităţii.

Cartea de faţă este un dicţionar enciclopedic al societăţilor secrete care au funcţionat sau mai funcţionează încă. De la societăţi laice, cum ar fi Grupul Bilderberg până la ordine de călugări-cavaleri, precum cavalerii de Malta, sau chiar la religii ca Santeria ori voodoo, toate au parte de aceeaşi privire scrutătoare, care încearcă să înţeleagă cum au apărut ele şi, mai cu seamă, cum au supravieţuit secolelor şi persecuţiilor. Autorul nu este un adept al teoriilor conspiraţioniste. Dimpotrivă, prezentarea pe care o face chiar şi unor grupuri controversate dă dovadă de obiectivitate.

• „Cavalerii Templieri în Lumea Nouă” de Willam F. Mann

În 1398, cu aproape o sută de ani înainte de sosirea lui Cristofor Columb în Lumea Nouă, prinţul scotian Henry Sinclair, Duce de Orkney, a făcut o călătorie până în regiunea pe care astazi o numim Noua Scoţie, unde prezenţa lui a fost consemnată în legendele Glooskap ale indienilor Mi’kmaq.

În cartea sa „Cavalerii Templieri în Lumea Nouă”, Bill Mann a combinat studii serioase de istorie a francmasoneriei şi a Ordinului Templierilor cu legendele Graalului, mitologia clasică şi egiptologia.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase