Cărţi noi în librării

Cărţi noi în librării
„Secretul Medici” de Michael White – În cripta capelei Medici din Florenţa, paleopatologul Eddie Granger împreună cu unchiul ei, Carlin Mackenzie, examinează rămăşiţele mumificate ale uneia dintre cele mai puternice familii din Italia renascentistă.

La prima vedere, îmbălsămarea a conservat bine trupurile. Dar sub piele, organele s-au uscat ajungând la o dimensiune care pune sub semnul întrebării posibilitatea de a preleva mostre pentru efectuarea de teste ADN. Atât Eddie, cât şi Mackenzie au mari îndoieli în legătură cu adevărata identitate a cel puţin două dintre cadavrele vechi de cinci sute de ani. Şi nimeni nu poate explica prezenţa unui obiect straniu care este găsit în trupul lui Cosimo de’ Medici.

 „Soţia campionului” de Piero Colaprico

Romanul are o tramă complexă şi foarte bine închegată, în care se mişcă, pe fondul oraşului Milano trei personaje principale. Corrado Genito, consilier pe probleme de securitate şi fost căpitan de carabinieri, este angajat de o femeie seducătoare şi foarte hotărâtă pentru a-l elibera pe soţul ei, Elvio Wolfson, căzut în mâinile unor răpitori fără scrupule. Vedetă a unei echipe de Formula 1, Wolfson este şi autorul unei cărţi numite chiar „Soţia campionului”, care se va dovedi importantă pe măsură ce se va dezvolta intriga romanului. Al doilea personaj principal, inspectorul Francesco Bagni, este cel căruia îi este încredinţată sarcina de a face lumină asupra asasinatului misterios al unei tinere găsite carbonizate. Al treilea protagonist este Cosmo Sconosciuto, un ucigaş plătit, pentru care a ucide e doar o slujbă.

V.F.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !