Cartier de 50 milioane de euro în locul fabricii de zahăr

De M.B.
10Comentarii
Cartier de 50 milioane de euro în locul fabricii de zahăr
Proprietarii terenului fostei fabrici de zahăr susțin că sunt deciși să înceapă construirea unui nou cartier, cu blocuri turn și sute de apartamente.

Investitorii și-au dezvăluit planurile pentru Jurnal Arădean / Aradon, după ce publicațiile noastre au scris despre demolarea clădirilor fostei fabrici. Cristian Pop, unul dintre acționarii Porto Petrol SRL Timișoara, firma care a cumpărat terenul în urmă cu aproximativ zece ani, a spus că se lucrează deja la actualizarea PUZ-ului (aprobat de CLM Arad în 2009), iar din 2018 vor începe lucrările la noul ansamblu rezidențial. “Am finalizat demolarea clădirilor vechi existente pe acest teren și dorim să investim până la 50 de milioane de euro într-un cartier ce va ocupa o suprafață de 5,3 hectare”, a declarat Cristian Pop. Față de PUZ-ul inițial, care a expirat, investitorii au redus suprafețele ce vor fi ocupate de construcții, care vor exista pe 140.000 de metri pătrați, restul fiind spații verzi și căi de acces.

Turn cu 14 etaje

Cartierul va avea câteva sute de locuințe, în blocuri cu înălțimi diferite, de patru și opt etaje, cel mai înalt urmând să aibă 14 etaje (55 de metri). Acest turn va fi poziționat în partea dinspre oraș a terenului, iar în față, pe mal, vor fi ridicate blocurile mai mici.

“Aproape toate apartamentele vor avea privire spre Mureș, fiind principalul avantaj al zonei, pe lângă apropierea de centrul orașului”, a declarat Pop. Blocurile ce vor fi ridicate vor avea parcări subterane pe unu sau două niveluri, iar pentru spațiile comerciale prevăzute în zonă ar putea fi ridicate parcări supraterane.

Ponton pentru sporturi nautice

Cartierul mai are prevăzute o grădiniță, spații comerciale, de agrement și un ponton, ce va fi amplasat în vecinătatea fostei fabrici TEBA.

“Această idee din PUZ-ul inițial va fi păstrată. Ne dorim un ambarcader pentru sporturile nautice dar și în scopuri de agrement”, spune reprezentantul investitorilor. Conform planurilor, pe malul Mureșului, în fața cartierului, va exista o stradă pietonală, dar cu acces pentru autospecialele serviciilor de urgență.

În cinci ani

Lucrările ar urma să dureze cel puțin cinci ani, iar pe măsură ce vor fi construite blocuri, locuințele vor fi scoase la vânzare pentru a se putea susține financiar continuarea investițiilor.

puz1

puz210Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor