Cartile care m-au format

De Vasile Filip
Cartile care m-au format
ARAD. Astăzi, 25 martie, la ora 14.00, în sala Concordia a Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” , se va lansa un nou proiect „Cărtile care m-au format”. Primul invitat va fi actorul, regizorul şi dramaturgul Ioan Peter Pit.

Ioan Peter s-a născut la 28 ianuarie 1968 în Săcel, județul Maramureș a absolvit Academia de artă teatrală din Târgu Mureș secția actorie în anul 1994, clasa Cornel Popescu și este actor la Teatrul Clasic din Arad.

Din 2006 scrie piese de teatru și scenarii de film. Debutează în 2007 la editura Dacia din Cluj Napoca cu ,, Tot ce se dă” . Aceeași piesă a apărut în,, Observatorul cultural” și antologia 4 piese găzduită de Liternet. Nu a publicat încă nici un volum deoarece fiecare text al său există în mai multe variante. Variante ale acestor texte se găsesc în antologii, publicațiile teatrelor unde avut loc premiere, pe internet. Piesele sale sunt jucate în țară și străinătate, sunt traduse în engleză, maghiară, franceză, italiană, germană.

A participat la diferite ateliere de creație atât ca actor cât și ca autor, și este o prezență constantă în secțiunile destinate teatrului contemporan. Din 2010 este masterand, secția scriere dramatică la Universitatea de artă din Târgu Mureș.

Ioan Peter

• studii – Academia de artă teatrală TÂRGU MUREŞ, promoţia 1994, clasa Cornel Popescu

• masterand universitatea James Joy’s, comunicare şi relaţii contemporane

• actor şi autor de texte pentru teatru

• actor la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad

• înfiinţează şi conduce teatrul pentru elevi şi studenţi ArtStudio

• inființează teatrul Pit

• profesor de actorie și dramaturgie la Liceul de artă Sabin Dragoi din Arad0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !