Casa de Pensii şi directorii ei

14Comentarii
Casa de Pensii şi directorii ei
ARAD – Doar un nume nou în echipa directorilor care se instalează, astăzi, oficial, în funcţii.

Astăzi, începând de la ora 10.00, la Casa Judeţeană de Pensii are loc instalarea oficială a directorilor coordonatori.

Jocuri politice

Numirea directorilor de la Pensii nu a fost deloc o treabă uşoară. Înţelegerile politice s-au dovedit a fi funcţionale doar până la un punct. În fapt, PSD şi PD-L s-au înţeles ca postul de director plin şi unul de adjunct să revină democrat-liberalilor, iar pe cel de-al doilea post de director adjunct să fie numită o persoană susţinută de social-democraţi.

Conform înţelegerii, PD-L le-a oferit sprijin politic Mihaelei Vasil (pentru postul de director coordonator) şi Cameliei Precup (pentru postul de director coordonator adjunct economic). Totul a decurs „şnur”, cele două trecând cu bine peste examenul de la Bucureşti. Mihaela Vasil a avut chiar o prestaţie excelentă, obţinând cel mai bun punctaj din ţară: 100 de puncte (maximum posibil).

Gozman, executată

În ceea ce priveşte cel de-al doilea post de director adjunct – ocupat de Marioara Gozman – totul părea la fel de clar, PSD urmând să o susţină pe aceasta la concursul de la Bucureşti. Dar, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul altor instituţii, a intervenit elementul surpriză. În Capitală, Marioara Gozman s-a trezit cu o contra-candidată. Asta nu ar fi reprezentat o problemă pentru ea. Marioara Gozman este unul dintre cei mai buni specialişti pe care îi are sistemul de pensii în întreaga ţară. Profesionalismul şi seriozitatea ei sunt recunoscute chiar şi la nivelul Ministerului Muncii. Dar Marioara Gozman a avut o problemă: până la urmă, ea nu a mai fost susţinută politic de PSD. Şi asta a fost tot ce a contat.

Din surse neoficiale de la nivelul Ministerului, am aflat că Marioara Gozman a fost la concurs şi a avut o prestaţie „beton”. În aceste condiţii, ea nu putea fi picată pentru că nu ştia ceva. Ea ştia tot. Singura posibilitate de a… scăpa de Marioara Gozman era ca ea să nu se fi prezentat la concurs. Aşadar, oficial, Marioara Gozman nu s-a prezentat la concursul pentru ocuparea postului de director coordonator adjunct stabilire pensii şi prestaţii sociale. Ea este, acum, consilier superior în cadrul Casei de Pensii.

Prestaţie jenantă

Persoana care a concurat pentru ocuparea postului Marioarei Gozman – PC-ista Camelia Matica – a avut o prestaţie absolut jenantă, obţinând doar 15 din 100 de puncte. Numele său este vehiculat acum pentru unul din posturile de director adjunct de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Ar fi culmea s-o mai vedem şi pe asta, dat fiind că evaluarea candidaţilor pentru cele trei posturi de directori adjuncţi de la CAS a avut loc săptămâna trecută, concurenţii au obţinut punctaj „de trecere”, iar în acest moment se aşteaptă doar confirmarea lor oficială pe funcţii.

Nume nou

Revenind la Casa de Pensii, se cuvine să amintim că noul director coordonator adjunct stabilire pensii şi prestaţii sociale este Laurenţiu Hălmăgean – un tânăr jurist care lucrează de câţiva ani în instituţie. El a fost singurul candidat care s-a prezentat, luni, la Bucureşti, pentru susţinerea examenului pentru ocuparea acestui post şi a fost admis.

Ziua porţilor deschise

Cu ocazia aniversării unui an de când Casa Judeţeană de Pensii s-a mutat în noul sediu (Arad, str. Voluntarilor nr. 2A, vizavi de Kaufland, lângă autogara nouă), astăzi are loc „Ziua Porţilor deschise”. „Cu această ocazie, toţi cei care doresc să vadă cum se desfăşoară o zi de activitate la Casa de Pensii, sunt invitaţi să ne calce pragul, între orele 10.00-13.00” – explică directoarea Mihaela Vasil.

D.D.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor