Casă pentru 35 de persoane fără adăpost

De Diana Dutu
Casă pentru 35 de persoane fără adăpost
Odată cu venirea frigului, Direcţia de Asistenţă Socială Arad pune la dispoziţia oamenilor străzii Adăpostul de noapte.

Deşi suntem în plin sezon rece, temperaturile scăzute ne-au cam ocolit până acum. Dar nu mai sunt decât trei zile până la intrarea în iarna calendaristică şi, odată cu ea, meteorologii ne anunţă că va veni şi frigul. Peste noapte vom avea parte chiar de temperaturi negative. Dacă pentru majoritatea dintre noi aceasta nu e deloc o problemă – doar e cald şi bine în case –, pentru oamenii străzii începe calvarul. Totuşi, ei au un sprijin important de la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) care le pune la dispoziţie Adăpostul de noapte de pe Calea 6 Vânători nr.55. În ultima perioadă de timp, când afară au fost temperaturi blânde, aici au fost cazate, în medie, 35 de persoane pe noapte.

Capacitatea de primire a Adăpostului de noapte este de 50 locuri, dar în condiții de forță majoră, capacitatea de primire se suplimentează prin amplasarea de saltele. Pentru beneficiarii de servicii, anual, în perioada 1 decembrie – 1 martie, se asigură și hrana zilnică grație colaborării existente între Direcția de Asistență Socială și Centrul Social Cantina Municipală Arad.

„În perioada sezonului rece, Adăpostul de noapte din municipiu este deschis pentru persoanele fără adăpost atât pe durata nopții, cât și pe parcursul zilei. Este modalitatea prin care autoritățile locale vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura condițiile necesare depășirii perioadei de iarnă, prin acordarea de servicii specifice” – spune Oana Pârvulescu, director al DAS Arad.

În sprijin

Dacă nu merg de bună voie la Adăpost, sfidând pericolul la care se expun, oamenii străzii sunt identificaţi, luaţi de pe străzi şi transportaţi la Adăpost de către echipe mixte formate din reprezentanţi ai DAS şi cei ai Poliţiei Locale. Zonele unde aceştia îşi fac veacul sunt deja cunoscute de autorităţi, aşa că recrutarea lor nu e o problemă.

În caz că vedeţi astfel de persoane, nu ezitaţi să anunţaţi Adăpostul de noapte (0257-214988) sau Poliţia Locală (0257-939).

Beneficiari

De serviciile Adăpostului de noapte pot beneficia persoanele majore, lipsite, temporar sau definitiv, de posibilitatea asigurării unei locuințe, care din punct de vedere medical sunt apte de a sta în colectivitate și nu necesită supraveghere medicală permanentă sau ajutor pentru realizarea nevoilor fiziologice curente (hrănire, deplasare, igienă personală).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !