Casa Sindicatelor, redată arădenilor

De Diana Dutu
Reactualizat la:
12Comentarii
Casa Sindicatelor, redată arădenilor
© Casa de Cultură a Sindicatelor, plină de chiriaşi care nu au nicio legătură cu Cultura
Decizie definitivă a Curţii de Apel Timişoara: Primăria Arad, proprietar al Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Casa de Cultură a Sindicatelor a devenit Casa de Cultură a arădenilor” – anunţă Primăria Municipiului Arad. În fapt, se face referire la tranşarea în justiţie a problemei dreptului de proprietate asupra imobilului Casei de Cultură a Sindicatelor. Miercuri, 8 noiembrie, Curtea de Apel Timișoara a emis decizia 181, definitivă, prin care se recunoaște dreptul de proprietate al Municipiului Arad asupra Casei de Cultură a Sindicatelor din zona Pădurice. Practic, Curtea de Apel Timişoara a respins recursul formulat de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură din România (ANCCR) la decizia emisă, în vară, de Tribunalul Arad în favoarea Primăriei.

„Este vorba despre un proces prin care ANCCR a solicitat constatarea nulităţii absolute a înscrierii din CF privitor la dreptul de proprietate al municipiului Arad asupra imobilului reprezentând construcţie Casa de Cultură a Sindicatelor – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău, la momentul sentinţei Tribunalului Arad. Practic, sindicaliştii recunosc faptul că imobilul aparţine Municipalităţii, dar au dorit ca, în instanţă, să lase Primăria fără această proprietate. Acţiunea a fost respinsă de Tribunalul Arad”. Iar Curtea de Apel Timişoara a confirmat, prin decizia sa de miercuri, decizia dată de judecătorii arădeni.

Somaţie

„Având în vedere decizia instanței, așteptăm de la domnii de la Sindicate să elibereze cât mai curând imobilul pentru a putea fi restituit, după o perioadă atât de îndelungată, arădenilor. Desigur, acesta trebuie reabilitat având în vedere lipsa lui de întreținere. Ne dorim ca în acel spațiu să funcționeze o casă de căsătorii, să avem o sală de spectacole modernă, într-un cuvânt, dorim ca acest imobil să folosească arădenilor şi nu să fie sursă de venituri pentru niște sindicaliști de prin București”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor