„Casa Verde” şi pentru administraţii

„Casa Verde” şi pentru administraţii
ARAD – Fondul de Mediu anunţă finanţare pentru administraţiile care îşi schimbă sistemele de încălzire.

Programul „Casa Verde” a fost extins şi pentru unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice şi unităţile de cult. Acest anunţ a fost făcut de către reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad (APM), care îi îndeamnă pe şefii acestor instituţii că aplice pentru finanţări nerambursabile în valoare totală de 100 de milioane de lei.

„În cadrul Programului se pot realiza proiecte privind înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală, energie eoliană, energie hidro, biomasă, gaz de fermentare a deşeurilor, gaz de fermentare a nămolurilor din instalaţiile de epurare a apelor uzate şi biogaz, sau orice alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului”, a declarat Dana Dănoiu, directorul APM. Aceasta a mai precizat că pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă, imobilul pentru care este depus proiectul trebuie să aparţină instituţiei care cere fonduri.

Bani mulţi

„Finanţarea nerambursabilă, asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu, se acordă în cuantum de până la 90% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Cuantumul finanţării este stabilit la două milioane de lei pentru instituţiile publice, 500.000 de lei pentru unităţile de cult şi între 500.000 şi patru milioane de lei pentru unităţile administrativ-teritoriale, în funcţie de numărul de locuitori”, a mai precizat Dana Dănoiu. Cererile de finanţare pot fi depuse până în data de 21 ianuarie 2011 la APM, urmând ca dosarele să fie analizate şi aprobate de reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu.

JA-A.G.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !