Casarom, la un pas de justiţie

Casarom, la un pas de justiţie
Casarom, la un pas de justiţie
ARAD – Prefectul aşteaptă cu interes răspunsul consilierilor la referatul său de nelegalitate.

Primăria a răspuns, în cele din urmă, Prefecturii la referatul de nelegalitate cu privire la hotărârea prin care contractul cu firma Casarom a fost modificat, însă răspunsul semnat de edilul local şi secretarul Primăriei nu este suficient. „Am primit răspunsul de la primar. Aştept în continuare poziţia CLM, a consilierilor şi a celor trei comisii, cea de urbanism, cea economică şi cea juridică, legată de acest contract”, spune prefectul.

Poziţie clară

Gavril Popescu a mai punctat şi faptul că este de părere că această problemă va fi discutată în prima şedinţă de consiliu, iar consilierii vor avea ocazia să-şi spună părerea dacă sunt de acord cu răspunsul primarului sau dacă au altă opinie. „Sper că aleşii vor analiza totul ca să nu mai existe suspiciuni şi să nu mai existe riscul ca aceştia să spună că nu au ştiut ce au votat. Acum vor avea posibilitatea de a discuta. Eu nu doresc decât să se rezolve problema şi să existe o poziţia clară a tuturor”, mai spune Popescu.

Prefectul a ţinut neapărat să precizeze că nu are nimic cu investitorul în sine şi cu nici un alt investior din Arad, dar vrea să ştie dacă consilierii agreează răspunsul dat de primar referatului de nelegalitate al instituţiei.

Campanie

De cealaltă parte a baricadei, primarul Gheorghe Falcă este de părere că „prefectul îşi face campanie pe acest subiect” şi l-a trimis din nou pe Gavril Popescu să se ocupe de problemele din agricultura judeţului şi de instituţiile deconcentrate care au în grijă de argicultura Aradului.

În condiţiile date (în răspunsul său, Primăria susţine că afacerea Casarom e cât se poate de bună pentru Arad, în timp ce prefectul susţine că hotărârea a prejudiciat, printre altele, bugetul local), e aproape sigur că Prefectura va ataca hotărârea Casarom în contencios administrativ.

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !