Căsătorii “de conveniență”, depistate de polițiștii de imigrări din Arad

De Ioana Costas
6Comentarii
Căsătorii “de conveniență”, depistate de polițiștii de imigrări din Arad 
Polițiștii de imigrări din Arad, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere a doi cetățeni străini, din Republica Serbia, în urma constatării căsătoriilor “de conveniență” cu cetățeni români. Pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească ţara în 30 de zile.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi cetățeni străini formau un cuplu, însă au divorțat pentru a se căsători cu românii în scopul obţinerii unui permis de şedere în România.

“Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Arad au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României a doi cetățeni străini din Republica Serbia, o femeie și un bărbat, ambii de 26 de ani, în urma constatării căsătoriilor de convenienţă cu cetățeni români. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi străini formau un cuplu, fiind căsătoriți, însă au divorțat în cursul lunii iunie 2017, când au hotărât să se căsătorească cu cetățeni români pentru a obţine un permis de şedere în România.

Astfel, în cursul lunii septembrie 2017, aceştia au încheiat căsătoriile în faţa ofiţerului de stare civilă român, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Arad, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român”, au declarat reprezentanții Serviciului pentru Imigrări Arad.

Polițiștii au început verificările specifice în cele două cazuri și au constatat că străinii nu își cunoscuseră soții înaintea căsătoriei, coabitarea matrimonială nu exista, iar aceștia nu vorbeau o limbă comună. Toate aceste aspecte au condus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României a străinilor.

Urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţenilor sârbi în România, iar, pe numele acestora, au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

“Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației”, au mai precizat reprezentanții Serviciului pentru Imigrări Arad.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor