Casele cu risc seismic ridicat

Toţi proprietarii de case cu risc seismic ridicat vor trebui să-şi consolideze locuinţele, în caz contrar vor fi evacuaţi sau li se va restrânge accesul în partea casei unde se constată că sunt probleme.

Legea prevede „instituirea, în mod expres, a obligaţiei oricărui deţinător de construcţii afectate de a permite intrarea în vederea efectuării lucrărilor necesare de expertizare, proiectare şi execuţie ale consolidării. În caz de refuz, intrarea în aceste spaţii se va face, fără întârziere, în baza ordonanţei prezidenţiale, dată de instanţa judecătorească“, se precizează în proiectul de lege iniţiat de Executiv şi aprobat de Senat.

Totodată, dacă beneficiarii lucrărilor refuză să încheie contractele pentru restituirea sumelor alocate din bugetul de stat, autorităţile vor putea încheia un proces-verbal cu valoare de titlu executoriu. „Procesul-verbal se va înscrie în cartea funciară a imobilului, cu menţiunea interzicerii instrăinării construcţiei înainte de rambursarea integrală a sumelor datorate la bugetul de stat“, se specifică în proiectul de lege aprobat de Senat.

A.O.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !