Casoaia Music Fest

De Vasile Filip
Casoaia Music Fest
Sâmbătă 10 august, de la ora 19, va avea loc a II-a ediţie a festivalului de muzică folk şi rock de la Căsoaia.

CĂSOAIA. Consiliul Județean Arad și centrul Cultural Județean Arad , în calitate de organizatori ai festivalul de muzică de la Căsoaia , vă invită în Tabăra de agrement, sâmbătă 10 august, începând cu orele 19, la o seară specială de muzică folk şi rock. Învitaţii celei de-a doua ediții sunt :

Transilavanian Wind – Una dintre puţinele trupe rock under 18 din ţară, condusa de Miţă Florea, un tânăr ghitarist care de la o vârstă fragedă a făcut cunoştinţă deja cu scena mare, cântând în deschiderea unor nume sonore, cum ar fi Rezident Ex.

Recul – O trupă nouă pe scena arădeană, dar compusă din muzicieni cu vechi state de funcţii în diverse zone muzicale. Asta şi explică uşurinţa cu care abordează diverse genuri şi deschiderea pe care o au în abordarea unui repertoriu vast atât din muzica de la noi şi din cea internaţională.

Daniel Julean, Nelu Pitic & friends – Doi vechi folk-işti ai Aradului, binecunosuţi în întreaga zonă folk din ţară, colaborând la mai toate festivalurile de gen din judeţ şi nu numai, alături sau împreună cu mari nume din folk-ul românesc (Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Marius Baţu etc). Împreună cu prietenii lor vor cânta, pe lângă mari hituri ale genului, piese originale care se vor regăsi pe un viitor album.

B-Ton Experimental – Cel mai nou proiect al artistului arădean Flaviu Duhuleţ, arhicunoscut sub pseudonimul Fly. După binecunoscutele B-Ton şi Hab-Ar fly propune acum un proiect mai inedit, mai apropiat de zona indie music şi combină elemente din genuri diferite (reggae, funk, rock, dar şi elemente arhaice din folclorul autohton), toate într-o manieră extrem de modernă şi actuală.

Adrian Dinu – mebru fondator al trupei timişorene ABRA alături de care înregistrează un real succes printre iubitorii rock-ului autohton, în special printre iubitorii de progresiv, se stabileşte în Germania, de unde conduce proiectul ABRA şi realizează un album în colaborare cu Mircea Baniciu. Reîntors în ţară realizează noi proiecte împreună cu chitarişti deja consacraţi ai noii generaţii, ca Horia Crişovan sau Marius Bunea. Cel acare ani la rând, în timpul facultăţii, a fost cel mai bun chitarist de calasică din ţară, ne propune un adevărat regal de chitară.

Raul Cîrstea & Adrian Manolovici – Unul din numele de rezonanţă ale folk-ului autohton, membru marcant al Cenaclului Flacăra şi colaborator apropiat al lui Adrian Păunescu, ale cărui versuri cu mândrie le cântă, Raul Cârstea uimea lumea muzicală în 2013 cu apariţia unuia dintre cele mai apreciate albume folk apărute după decembrie 89 –Delta Lunară. Nu întâmplător piesa care dă numele albumului a fost declarată piesa anului la Gala Premiilor Muzicale Radio România. De data aceasta Raul Cârstea va prezenta atât compoziţii mai vechi, cât şi piese noi, alături de unul dintre marii chitarişti ai momentului, Adrian Manolovici, muzician complex, compozitor, profesor, orchestrator. Prospeţimea orcestraţiilor şi întrepătrunderea stilurilor intrpretative ale celor doi, dublată de alegerea unor versuri de un bun gust desavârşit, recomandă viitorul album al celor doi ca pe o viitoare nouă revelaţie a muzicii folk din România.

Bike race

Tot sâmbătă, la Căsoaia va avea loc şi o competiție sportivă – Bike race – organizată pe trei categorii de vârstă și lungime a traseelor. Startul se va da la ora 10.00 pentru cursa de 30 km, la ora 10.05, pentru cursa de 12 km și la ora 10.15, pentru cursa de 1 km.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !