Cât se întinde haosul din centrul Aradului?

De Valentin Goran
9Comentarii
Cât se întinde haosul din centrul Aradului?
© Foto: Valentin Goran
Evitați pe cât posibil Bulevardul Revoluției până la jumătatea lunii noiembrie. Alt sfat mai bun nu vă putem da. Muncitorii au luat cu asalt bulevardul, traficul este îngreunat și sute de locuri de parcare… au dispărut.

Arad. Este haos pe Bulevardul Revoluției. Zecile de șantiere deschise au paralizat pur și simplu traficul, care se desfășoară pe o singură bandă de mers – pe multe segmente de drum. Şoferii petrec zeci de minute doar încercând să străbată părţi din acest bulevard. Câte un semi-şantier nou se deschide din trei în trei zile, pe bulevard, fără ca cineva să-l mai anunţe, fără ca cineva să-şi mai ceară scuze, fără ca cineva să spună vreodată când acesta va fi închis. Cât despre parcări, acestea au fost ocupate de utilaje și muncitori.

Ai spune că e bine că se lucrează, e de bun augur, dar la prima vedere, la a doua şi apoi şi la a treia, toate aceste șantiere deschise creează haos de nedescris în centru, în timp ce sute de locuri de parcare dispar înghiţite de gropi. Dacă până acum, pe centru, aveai nevoie de aproximativ 15 minute să îți găsești un loc de parcare regulamentar, acum nici în 40 de minute nu îl vei mai găsi. Dacă nu ne credeți, vă invităm să parcurgeți albumul foto pe care l-am atașat acestui articol.

În atare situaţie, nu vă putem recomanda nimic mai bun decât să evitați până la mijlocul lunii noiembrie Bulevardul Revoluției. De ce mijlocul lunii noiembrie?

Am fost nespus de curioşi să aflăm – şi noi ca toţi ceilalţi arădeni ajunşi cu nervii la pământ – dacă se va lucra şi pe alte porţiuni de bulevard în curând, de ce s-a intrat și în parcările dintre linii, câte lucrări sunt în plină derulare acum și până când? Ce străzi vor fi blocate în perioada următoare? Și am aflat că haosul va persista cel puțin până la jumătatea lunii noiembrie.

Trei străzi, blocate total

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad ne-au indicat faptul că traficul rutier de pe Bulevardul Revoluţiei va suferi şi alte modificări ca urmare a lucrărilor la colectorul de canalizare, lucrări aferente investiției „CL3 – Reabilitare Reţea de Canalizare în Municipiul Arad şi Facilitate Tratare Nămol cu Var la Staţia de Epurare Arad”. Comisia de Sistematizare a Circulației din Municipiul Arad a avizat favorabil solicitarea executantului lucrărilor, SC HIDROCONSTRUCȚIA SA – Sucursala Râul Mare şi ca atare totul va fi un şantier.

Ce informaţii am mai primit? Că pentru lucrările executate în intersecția B-dul Revoluției cu strada Cloșca, în perioada 18 octombrie – ora 15,00 până pe 25 octombrie – ora 7,00 se blochează complet strada Cloșca și se permite accesul riveranilor din și spre str. Gheorghe Popa de Teiuș pe strada Cloșca. Că pentru lucrările executate în intersecția B-dul Revoluției cu str. Mircea Stănescu, în perioada 25 octombrie – ora 15,00 până pe 31 octombrie – ora 7,00, se blochează complet strada Mircea Stănescu și se permite accesul riveranilor din și înspre str. Tudor Vladimirescu spre strada Mircea Stănescu. Ori că pentru lucrările executate în intersecția B-dul Revoluției cu strada Andrei Mureșanu, în perioada 1 noiembrie – ora 15 până pe 5 noiembrie – ora 7,00, respectiv din 8 noiembrie – ora 15,00 până pe 11 noiembrie – ora 7,00, se blochează complet strada Andrei Mureșanu de la strada Tudor Vladimirescu. Se permite accesul riveranilor din și înspre strada Tudor Vladimirescu și se realizează avertizarea traficului de la intersecția Andrei Mureșanu cu strada Ștefan Augustin Doinaș.

Parcarea mediană, închisă total

În ceea ce privește parcarea mediană, din dreptul Bisericii Roșii, acolo este vorba de o altă lucrare, respectiv la rețeaua de apă, lucrare care va fi efectuată şi ea pe bucăți. În acest moment, muncitorii lucrează în două locuri, la un capăt și la celălalt al parcării. Însă, conform celor declarate de reprezentanții Companiei de Apă Arad, la un moment dat, parcarea mediană va fi închisă total pentru ca muncitorii să poată termina lucrarea. Noi sperăm, spre binele șoferilor, că acest lucru se va întâmpla la momentul la care lucrările de pe Bulevardul Revoluției, segmentul Primărie – Ziridava, vor fi finalizate.

Locuri de parcare libere!

Pe Bulevardul Revoluției, sens de mers Teatru – Podgoria, segmentul de drum cuprins între Primăria Municipiului Arad și Ion C. Brătianu nu mai există niciun loc de parcare liber, acestea fiind ocupate de utilaje. Reprezentanții Companiei de Apă Arad ne-au declarat că, în următoarele zile, constructorul va reabilita efectiv spațiul destinat locurilor de parcare, nu doar va acoperi șanțul făcut cu nisip – așa cum am fost până acum obișnuiţi la această lucrare, pentru a nu exista denivelări. Practic, s-a confirmat că va fi reabilitat în următoarele zile Bulevardul Revoluției, sens Teatru – Podgoria, segmentul Nicolae Grigorescu – strada Alecu Russo. Va mai rămâne în lucru segmentul cuprins între Primăria Arad și Nicolae Grigorescu.

Şi, desigur, problemele

Cum era de aşteptat, au apărut şi problemele care vor încetini lucrarea. Pe celălalt sens de mers, dinspre Podgoria înspre Teatru, șantierele au fost încetinite din cauza unor probleme tehnice, am fost informaţi. Adică muncitorii au dat peste alte conducte (gaz, telefonie mobilă) și nu au mai putut avansa. „Este nevoie de soluții tehnice, care vor fi găsite repede, în câteva zile, pentru a se putea continua lucrarea”, ne-au declarat reprezentanții Companiei de Apă Arad.

Ce spun cei de la Compania de Apă

Iată ce au declarat reprezentanții Companiei de Apă Arad pentru cititorii Jurnal arădean/Aradon: „Lucrările în cadrul Contractului de lucrări «CL3 – Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la staţia de Epurare Arad», constând în excavaţii pentru introducerea de tuburi ceramice, în scopul înlocuirii vechilor conducte din cadrul reţelei de canalizare a oraşului, sunt în derulare. Pe anumite tronsoane însă, s-au identificat și alte utilități, conducte de gaz sau rețele de telefonie, care implică găsirea unor soluții tehnice, ce pot duce la întârzieri în respectarea termenelor. Pe de altă parte însă, pe celălalt sens de mers al Bulevardului Revoluției (dinspre Teatru spre Podgoria) se pregătesc pentru asfaltare tronsoanele cuprinse între străzile I.C. Brătianu- Alecu Russo și I.C. Brătianu – Nicolae Grigorescu”.

Fără rezultate

Rămâne ca în următoarele zile să fie redate locurile de parcare de pe segmentele confirmate de cei de la Compania de Apă și, într-un timp scurt, și de pe segmentul dintre Primăria Arad și strada Nicolae Grigorescu. Ce va urma după şi cum va gestiona administraţia haosul din traficul arădean rămâne de văzut. Un lucru e cert: până acum, soluţiile propuse par că au urmărit crearea unui haos şi mai mare iar prezenţa poliţiştilor locali în intersecţii nu a reuşit să suplinească zecile de şantiere şi şantieruţe deschise parcă în detrimentul arădenilor.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor