Cât timp vom mai vedea hard disk drive-uri clasice în calculatoare și laptop-uri?

2Comentarii
Cât timp vom mai vedea hard disk drive-uri clasice în calculatoare și laptop-uri?
ADVERTORIAL. Apple a anunțat că noul său calculator, iMac Pro, este disponibil la vânzare începând cu data de 14 decembrie 2017.

Cu un preț ce începe de la $4999, noul iMac Pro este destinat, după cum îi spune și numele profesioniștilor. Dincolo de preț, noul computer Apple marchează o etapă importantă în echiparea calculatoarelor – dotarea cu minim 1TB de stocare SSD. De aceea, ne întrebăm cât timp vom mai vedea hard disk drive-uri clasice în calculatoare și laptop-uri. Iată care ar fi motivele pentru care acestea ar trebui să dispară/

Soluții de stocare în cloud

Aproximativ toți marii jucători în piața de hardware și software oferă soluții de stocare în cloud. Microsoft, Google, Apple, Adobe și companiile care au pornit trendul, precum Dropbox, oferă atât variante gratuite de stocare, cât și contracost. Drept urmare, ce nevoie de stocare fizică există în rândul consumatorilor atât timp cât fișierele pot fi accesate rapid de oriunde?

Viteze ce au rămas pe loc

La o simplă căutare pe Google, puteți găsi imaginea unui hard disk drive de 5MB (da, mega!) de prin anii ’60 și spațiul pe care îl ocupa. Deși a scăzut enorm în dimensiuni și greutate, un hard disk drive este limitat de tehnologia pe care se bazează. De aceea, soluțiile de tip flash au devenit standardul device-urilor inteligente de azi.

Gadget-uri Post-PC

Când Steve Jobs a luat cuvântul în martie 2010, cu ocazia lansării primului iPad, co-fondatorul Apple a vorbit despre epoca post-pc, în ideea că lucrurile pe care le facem pe un calculator pot fi realizate prin device-uri mai mici și mai portabile.

Șapte ani mai târziu, tabletele de astăzi pot îndeplini majoritatea sarcinilor pe care le facem pe un calculator. O diferență majoră pe care o veți vedea între cele două tipuri de produse este lipsa unui hard disk drive.

Limitarea upgrade-urilor hardware

În trecut, un calculator era cumpărat cu planuri de a fi actualizat cu componente mai bune. Un procesor mai rapid, o placă video mai capabilă, mai mult RAM și, nu în ultimul rând, un hard disk drive mai încăpător.

Astăzi, aceste calculatoare sunt rezervate doar profesioniștilor în grafică, video, audio și gaming. Utilizatorul normal a îmbrățișat tehnologia miniaturizării și a adoptat soluții portabile. Chiar și forma clasică a unui hard disk drive a suferit enorm ca urmare miniaturizării, făcând imposibil un upgrade ulterior.

Așadar, sunt acestea suficiente motive ca onorabilul hard disk drive să devină istorie? Te lăsăm pe tine să decizi.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor