Câteva mii de orădeni au asistat la spectacolele de video mapping din Piața Unirii

De Costel Demian
Reactualizat la:
Câteva mii de orădeni au asistat la spectacolele de video mapping din Piața Unirii
Video-mapping-ul de sâmbătă seara a umplut Piata Unirii, orădenii și turiștii gustând din plin proiecțiile extinse în acest an și pe clădirile adiacente Palatului Vulturul Negru, cu ocazia Zilelor Internaționale Art Nouveau.

„Forme și simboluri ornamentale Art Nouveau în Oradea. Balustrade, uși și ferestre”, reprezintă tema aleasă pentru ediția 2019 a Zilei Art Nouveau.

Deși a avut o întârziere de circa 20 de minute, spectacolul din Piața Unirii a adunat un public numeros. Nu toți au fost însă impresionați de acrobațiile de pe Palatul Vulturul Negru și de imaginile proiectate. „Anul trecut parcă a fost un show mai complet, mai spectaculos. Mă așteptam la mai mult, însă a fost frumos și acum”, a declarat unul dintre spectatori pentru Bihon.ro.

Doi turiști, trecuți de prima tinerețe, au gustat din plin spectacolul din Piața Unirii. „A fost foarte frumos! Toată Oradea este din ce în ce mai frumoasă, cu siguranță vom mai reveni în concedii aici”, au precizat aceștia.

Programul continuă și duminică, în timpul zilei fiind organizate tururi ghidate gratuite la imobile emblematice pentru patrimoniul local, iar seara este dedicată din nou reprezentațiilor de video mapping din Piața Unirii.

 

Duminică, 16 iunie

orele 12:00-18:00 Tururi ghidate gratuite „Ornamente interioare Art Nouveau. Balustrade, uși și ferestre.”
Traseul I cu pornire de la orele: 12:00, 14:00, 16:00 și 18:00 – limba română 12:30 și 16:30- limba maghiară
Traseul II: cu pornire de la orele: 12:30, 14:30, 16:30 și 18:30 – limba română respectiv 13:00 și 15:30- limba maghiară
* punct de plecare: Piața Unirii (statuia Regelui Ferdinand I).
ora 22:00 – Spectacol de lumini, sunet și acrobații pe clădiri – Piața Unirii, unde trei clădiri de pe aliniamentul Palatului Vulturul Negru vor fi animate și colorate pe parcursul proiecțiilor video.

Clădirile care vor fi vizitate în cadrul programelor de ghidaj gratuit:

TUR I
1. Casa Dr. Béla Konrád – interior
2. Camera de Comerț și Industri -Compania de Apă Oradea – interior
3. Palatul Primăriei Oradea – interior
4. Palatul Sztarill – Hotel Astoria – interior
5. Casele Adorján – interior
6. Palatul Sonnenfeld – interior

TUR II
1. Palatul Füchsl – interior
2. Casa Markovits-Mathézer – interior
3. Casa Sonnenfeld – exterior
4. Hotel Parc – interior
5. Casa Poynár – interior
6. Vila Várna – interior0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !