Cauciucuri de iarnă, la control

16Comentarii
Cauciucuri de iarnă, la control
ARAD. Traficul nu a fost cu mult îmbunătăţit nici miercuri. Echipele de control verifică dotărIle de iarnă ale autoturismelor.

Drumul judeţean dintre Şiria şi Arad a fost, din nou, cel mai problematic din judeţ, în ceea ce priveşte condiţiile de trafic. Vicepreşedintelui CJA, Cristian Drăgan, care a ieşit miercuri dimineaţa, de la ora 3.30, în control pe drumurile judeţene, susţine că “în ciuda intervenţiei non-stop a utilajelor de deszăpezire, pe Arad-Şiria s-a format polei, fapt care a dus la trei tamponări în doar două ore”.

Hăşmaş, strigăt de ajutor

Cristian Drăgan a subliniat că a discutat, marţi, cu toţi primarii din judeţ. La Hăşmaş a fost întâlnită o situaţie mai deosebită, primarul localităţii solicitând intervenţia de urgenţă a utilajelor de deszăpezire din cauza poleiului. Fapt care s-a şi întâmplat. În ceea ce priveşte cele cinci locuinţe inundate la Sânmartin, chiar şi astăzi se mai lucra la decolmatarea şanţurilor. 

Poliţia nu vede nimic

Deşi firmele care se ocupă de deszăpezire ar putea fi amendate de către reprezentanţii Poliţiei judeţene dacă se constată nereguli pe şosele, poliţiştii noştri spun că… totul este în regulă. „De când a început ninsoarea, mai multe echipaje de poliţişti patrulează atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene şi locale. Nu au fost depistate probleme nicăieri şi, ca atare, nu au fost acordate avertismente sau sancţiuni către firmele de deszăpezire”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Controale la cauciucuri

Echipe mixte ale organelor de control (Poliţie Rutieră, RAR) au ieşit deja la control pe şosele, verificând dotările autoturismelor cu cauciucuri de iarnă. Deşi nu sunt obligatorii, în cazul producerii unor incidente rutiere, şoferii care au avut maşinile neechipate de iarnă riscă amenzi. Potrivit lui Cristian Drăgan, luni, la Ususău, unde s-au tamponat două TIR-uri şi alte câteva zeci de autotrenuri au rămas în drum, blocând chiar şi intervenţia utilajelor de deszăpezire, s-au aplicat primele amenzi. 

Circulaţie îngreunată pe Drumuri Naţionale

Circulaţia s-a desfăşurat în condiţii de iarnă şi pe două drumuri naţionale în judeţul Arad. Este vorba despre DN76 şi 79A, în zona Vârfurile.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească, preponderent, frâna de motor, fără să bruscheze comenzile.

„Am fost în zona Moneasa, Buteni, Sebiş, Sâmbăteni, Ghioroc. Utilajele nu s-au retras în baze”,  Cristian Drăgan.

JA – S.B., A.G16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor