Caută și practică sporturile ce ți se potrivesc

De Daniel Scridon
Caută și practică sporturile ce ți se potrivesc
10 voluntari din Europa au promovat acest proiect pentru oraşul nostru.

În Arad se încheie, în aceste zile, activităţile proiectului „Caută şi practică sporturile ce ţi se potrivesc” în care 10 voluntari din Europa au contribuit la atingerea următoarelor obiective:

• Culegerea materialelor cu privire la cel puţin 30 oportunităţi de practicare a sportului în oraşul Arad; • Realizarea unui portal WEB unde s-a început introducerea de oportunităţi de practicare a sportului în oraşul Arad; • Testarea a cel puţin 30 variante de petrecere a timpului liber prin sport de către voluntarii EVS; • Realizarea de filmuleţe de promovare a cel puţin 10 oportunităţi de practicare a sportului în Arad şi a 2 filmuleţe destinate promovării egalităţii sexelor în domeniul sportiv; • Recrutarea a cel puţin 100 voluntari locali doritori de implicare în activităţi sportive; • Realizarea unei campanii de informare cu privire la importantă egalităţii sexelor în sport.

În perioada 1 octombrie 2014 – 30 iulie 2016, în stagii de 9 luni au participat câte 5 voluntari astfel: Giovanni Melo, Jorge Barbă Nieto, Lorenz Keyber, Hector Anton Serna, Davide Scarcello, respectiv Marco Clavreul, Chloe Rigaud, Burcu Celik, Clemens Feucht şi Mario Roncoroni. Campania de promovare a egalităţii de gen în sport a reprezentat cel mai important obiectiv al acestui proiect. Ca exemple de sporturi şi activităţi fizice testate în Arad, voluntarii au practicat zumba, cursuri de auto-apărare, aerobic, spinning, volei, fotbal, tenis de masă, frisbee și altele. De asemenea, voluntarii au studiat subiectul „Egalitatea de gen în sport” – aceştia au vizitat şcoli şi ONG-uri locale pentru a dezbate această problemă cu elevi şi alţi voluntari din UE.

Cineforum a reprezentat un eveniment de încheiere al acestui proiect. Aici voluntarii au prezentat filmuleţele create şi rezultatele acestui proiect în legătură cu testarea a diverse sporturi în Arad.

„Acest proiect ce a inclus voluntari din Italia, Franța, Spania, Turcia și Germania ne-a ajutat să promovăm practicarea sportului de către amatori, în Arad. Mai mult decât atât a fost creat şi un portal pentru baze sportive locale, www.cautasport.ro unde am cules câteva din oportunităţile existente în Arad pe plan sportiv” – spune Roxana Tomos, facilitator.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !