Caută soluţii la o clinică din Szeged

27Comentarii
Caută soluţii la o clinică din Szeged
ARAD – Femeia care a acuzat reacţii adverse la vaccinul împotriva gripei noi s-a internat la o clinică din Szeged.

Femeia de 30 de ani care a fost internată în spital a doua zi după ce a fost vaccinată împotriva gripei noi a ajuns să solicite îngrijiri medicale la Szeged, în Ungaria, deoarece starea ei de sănătate nu s-a îmbunătăţit. Geta Catrinţa a cerut cadrelor medicale de la Arad externarea şi a plecat în Ungaria, unde s-a internat la o clinică. Potrivit informaţiilor furnizate de dr. Dana Negru, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, “pacienta s-a externat la cerere, joi, şi a plecat la o clinică din Szeged pentru tratament. La externarea la cerere, starea pacientei era nemodificată”.

Apel umanitar

Situaţia devine aproape dramatică, deoarece costul tratamentului pacientei la clinica din Ungaria nu este acoperit integral din fondurile CAS. Casa Judeţeană a Asigurărilor Sociale de Sănătate Arad îi va deconta circa 3.600 lei din valoarea spitalizării în Ungaria. Diferenţa de plată însă va trebui să fie achitată de către pacientă. Familia femeii a făcut un apel umanitar pentru a o ajuta financiar pe aceasta, deoarece nu poate acoperi în totalitate costurile spitalizării în clinica din Szeged.

Diagnostic prezumtiv

Pacienta s-a prezentat la Spitalul Judeţean după ce s-a vaccinat împotriva gripei AH1N1, acuzând că are febră, ameţeli, amorţeli ale picioarelor, simptome apătute a doua zi de la vaccinare.

„Duminică am fost la Urgenţe, reflexele erau bune, doar că durerile erau foarte mari. Domnul doctor mi-a zis să iau vitamine. Cinci zile nu am dormit, iar vineri m-au internat. Diagnosticul era prezumtiv, dar, cu toate acestea, eu eram conştientă că e de la vaccinare”, spunea pacienta cu câtva timp în urmă, când se afla internată la Spitalul Judeţean.

S.B.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor