Căutăm sânge pentru câini

16Comentarii
Căutăm sânge pentru câini
ARAD – Premieră naţională: un medic veterinar arădean caută câini donatori pentru asigurarea sângelui la operaţii.

„Şi câinii merită o şansă. Donaţi sânge!”. Sub această deviză, medicul veterinar Wilhelm Glaser doreşte să realizeze o bază de date în care să fie incluşi donatori constanţi de sânge pentru… câini. „Şi la câini, ca şi la oameni, sângele salvează vieţi. În acest sens, m-am gândit să pornesc o campanie de donare de sânge pentru câini, deoarece s-a întâmplat ca, în timpul operaţiilor, să rămânem fără sânge”, îşi începe medicul pledoaria.

Cu recompense

Pentru a stimula cât mai mulţi oameni să îşi ducă patrupedele la donat sânge, doctorul Glaser oferă recompense, la fel cum se îmtâmplă şi la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru oameni. „Toţi câinii care vor dona sânge, vor beneficia de o consultaţie generală gratuită, de un set de analize de biochimie şi un alt set de analize de hematologie, tot gratuite. În plus, îi vom stabili câinelui grupa sanguină şi vom oferi ca recompensă o pungă de hrană potrivită rasei şi vârstei patrupedului”, mai spune veterinarul. Dar, pentru a putea deveni donatori cu acte în regulă, câinii trebuie să aibă peste 20 de kilograme, altfel ar fi periculoasă recoltarea sângelui. În plus, trebuie să fie sănătos şi docil, deoarece operaţiunea de recoltare a sângelui durează aproximativ 15 minute.

Sângele, o necesitate

Doctorul Glaser susţine că întocmirea unei baze de date cu donatori este necesară. „De multe ori, în timpul operaţiilor, eu şi alţi colegi am fost nevoiţi să ne aducem câinii noştri de acasă pentru a recolta sânge şi pentru a încheia operaţia. Problema este că, la fel ca la oameni, nu putem recolta sânge foarte des de la acelaşi câine, deoarece îi putem pune viaţa în pericol. Tocmai de aceea m-am gândit că o bază de date în care să avem un anumit număr de câini donatori ar fi benefică”, adaugă veterinarul. În acest sens, toţi doritorii care vor să îşi ducă patrupedele la donat de sânge se pot programa la cabinetul Playdog, telefon 0257.220202.

Bază de date limitată

Doctorul Wili Glaser a ţinut să precizeze că baza de date în care vor fi incluşi donatorii de sânge de câine va fi limitată. „Ideal pentru noi ar fi să avem aproximativ 15 pungi de sânge pe lună. În momentul în care vom avea donatori constanţi care pot asigura această cantitate, vom închide şi baza de date. Asta căutăm noi, donatori constanţi”, mai spune veterinarul.

A.G.

Taguri: , , ,


16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor