CCR, dela „penibilă” la „confuză”

10Comentarii
CCR, dela „penibilă” la „confuză”
ARAD. Deputatul Marius Gondor consideră că motivarea Curţii Constituţionale la decizia privind Legea Educaţiei este „cel puţin confuză”, dar, în opinia sa, aceasta permite reluarea procedurii de asumare a răspunderii Guvernului.

„Decizia Curţii Constituţionale permite guvernului continuarea asumării răspunderii.  Motivarea deciziei CCR este cel puţin confuză, patru judecători spun într-un fel, alţi patru altfel şi unul are opinie concurentă. Pe cale de consecinţă, nici în interiorul Curţii nu există o opinie majoritară…Conflictul invocat de CCR s-a încheiat  în momentul în care Parlamentul a acceptat ca primul ministru să citească asumarea, iar opoziţia a reacţionat cu o moţiune de cenzură potrivit articolului 114 din Constituţie…În consecinţă, în viziunea PD-L, procedura merge mai departe, pentru că este în derulare şi nu există niciun alt mecanism de a o opri. Astfel, ori se discută moţiunea şi în funcţie de rezultatele acesteia, legea merge mai departe sau se opreşte, ori dacă nu se discută moţiunea, legea se consideră aprobată şi merge mai departe spre Monitorul Oficial”.

JA-S.T.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor