Ce mai e nou în parcul din Gai?

De Valentin Goran
Reactualizat la:
Ce mai e nou în parcul din Gai?
© Au început amenajările în parcul din Gai Foto: V.G. ​
La începutul anului 2013 Primăria promitea amenajarea parcului din Gai. După trei ani, în 2016, muncitorii s-au pus pe treabă.

Încep să se miște, în sfârşit, lucrurile în singurul parc din Gai, cel situat la intersecția străzilor Ștefan Tenețchi cu Dunării. Muncitorii au amenajat aleile viitorului parc, au plantat puieți pe laturile care mărginesc parcul, au fost montați stâlpii cu abajururi ce vor da lumină trecătorilor pe timp de noapte. Un fapt care ar fi trebuit să se se întâmple de mult ia stratul în sfârşit acum. Pe 7 februarie 2013, vă anunțam în materialul „Trei parcuri noi în municipiu”, publicat în Jurnal arădean/Aradon, că arădenii din Gai vor avea parc până la sfârșitul anului (n.r. – 2013). Nu a fost să fie așa. Acum, în februarie 2016, lucrurile încep totuşi să se mişte şi e posibil ca în scurt timp zona aceea părăsită să arate cu un parc adevărat. „Lucrările pentru reabilitarea parcului din Gai au început. În decursul acestui an, vor fi și finalizate”, ne-a asigurat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Promisiunile din 2013

Care erau planurile din trecut? Parcul din Gai urma să fie amenajat pe un teren de 17.800 mp, în faţa Bisericii Ortodoxe Sârbe, pe locul unde a funcţionat organizarea de şantier pentru proiectul „Reabilitarea zonelor cu deficienţe majore în sistemul de canalizare”, finanţat cu bani de la Banca Mondială.

1

2

Faptul a fost făcut public, în 2013, de consilierul local Marcela Nicşanu, de profesie inginer peisagist.„Înainte de elaborarea proiectului pentru amenajarea parcului din Gai am avut discuţii cu reprezentanţii comunităţii sârbe din acest cartier care şi-au expus punctul de vedere. Prin urmare, la cererea acestora, s-a prevăzut un loc de întâlnire de grup în centrul parcului. De asemenea, aici se vor amenaja alei, se va planta vegetaţie de toate categoriile, compoziţii florale, vor fi plantaţi arbuşti pitici şi de talie medie. Parcul va fi îngrădit cu gard viu”, a explicat la acea dată Marcela Nicşanu.

Speranţele

Sperăm ca până la urmă parcul să fie amenajat, pomii să crească, iar arădenii ce locuiesc aici să se bucure de un loc în care să se poată şi recrea.

3

4

5

DSC_1172

Taguri: , , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !