Ce nu ştiaţi de „Zilele Aradului”?

De Diana Dutu
Reactualizat la:
6Comentarii
Ce nu ştiaţi de „Zilele Aradului”?
Viceprimarul Călin Bibarţ şi vicele CJ, Sergiu Bîlcea, au trecut în revistă câteva din noutăţile evenimentului din acest an.

Dacă în urmă cu puţin timp primarul Gheorghe Falcă a participat la o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean alături de preşedintele Iustin Cionca, acum a venit rândul vicelui CJ, Sergiu Bîlcea, de a se alătura viceprimarului Aradului, Călin Bibarţ, într-o conferinţă de presă ce a avut loc, luni, în Sala Ferdinand din incinta Primăriei Municipiului Arad. Subiectul? „Zilele Aradului” – eveniment ce se va desfăşura între 18 şi 27 august.

„Reconciliere”, atenţii, judo…

Pentru că suntem deja familiarizaţi cu manifestările programate cu ocazia sărbătorii oraşului, Călin Bibarţ a vorbit despre bugetul alocat acestui eveniment – 900.000 de lei, la fel ca în 2016 şi 2015. Viceprimarul a mai amintit că „spre deosebire de anii trecuţi, decernarea premiilor pentru personalităţi se va face în spaţiu deschis, în Parcul Reconcilierii, unde au loc şi evenimentele culturale. Tot acolo, seara următoare – pentru că avem un concert cu Corina Chiriac, Mirabela Dauer şi Gabriel Dorobanţu – vom onora familiile care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie”.

La solicitarea Jurnal arădean/ Aradon, viceprimarul a subliniat că soţii care aniversează anul acesta nunta de aur vor primi, pe lângă clasica diplomă, şi o „atenţie de ordin material”. Acordarea recompenselor financiare e certă; incertă e doar valoarea acestora – care va fi stabilită în funcţie de sponsorizările pe care va reuşi Municipalitatea să le adune (căci Primăria nu are voie să bugeteze astfel de cheltuieli).

Parada producătorilor locali

De cealaltă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea, a vorbit despre manifestările organizate în parteneriat cu Primăria de „Zilele Aradului”. A făcut referire la „Noapte albă a Aradului” programată pe 25 august (şi) la Complexul Muzeal, dar cel mai mult a vorbit despre prima ediţie a „Paradei producătorilor locali” care se va desfăşura între 18 şi 20 august în Piaţa Avram Iancu.

„Împreună, vom susţine producătorii locali, vom ajuta la punerea în valoare a ideilor şi a muncii arădenilor. La Arad, avem produse locale pe care le putem promova. De asemenea, avem multe iniţiative în zona privată care merită cunoscute şi susţinute. Orice comunitate locală se afirmă prin valorile pe care le produce, prin oamenii care fac performanţă. Produsele originale, competitive din Arad fac parte din identitatea noastră, suntem mândri de cei care excelează în domeniile lor de activitate. Produsele locale susţin dezvoltarea Aradului, contribuie la creşterea economică şi la creşterea nivelului de trai”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Campionat European de Judo

Deşi nu face parte din programului Zilelor Aradului, viceprimarul Călin Bibarţ a mai anunţat că, în 19-20 august, la Sala Polivalentă, se va desfăşura Campionatul European de Judo – eveniment la care Primăria a intrat partener alături de Federaţia Naţională de Judo. „Vor fi peste 300 de participanţi din peste 20 de ţări. După terminarea competiţiei, timp de trei zile, între 21 şi 24 august, sportivii vor rămâne în Arad pentru a participa la un stagiu de pregătire. Antrenamentele vor fi deschise publicului astfel încât să reuşim să promovăm sportul în rândul tinerilor şi să le insuflăm dragostea pentru sport” – a punctat Călin Bibarţ.

Zilele Aradului. AICI: Program detaliat6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor