Cei de-a XII-a, mai pregătiţi

De Vasile Filip
Cei de-a XII-a, mai pregătiţi
© Au luat „pulsul” examenelor
Procentul de lucrări cu note peste 5 la clasa a XI-a este de 30,33% și la clasa a XII-a de 40,17%.

La sfârşitul săptămânii trecute s-au dat şi rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat. Din numărul total de lucrări evaluate la simularea examenului național de Bacalaureat procentul de lucrări cu note peste 5 la clasa a XI-a este de 30,33% și la clasa a XII-a de 40,17%. De precizat că, la clasele a XI-a, 343 de elevi nu s-au prezentat la niciuna din probe iar 364 de elevi s-au prezentat doar la o probă. În ceea ce privește clasele a XII-a, 504 elevi nu s-au prezentat la niciuna din probe și un număr de 441 de elevi s-au prezentat doar la una sau două din probele simulării examenului național de Bacalaureat.

Familiarizare şi analiză

După cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al IŞJ Arad, inspector şcolar Laura Nădăban, „scopul simulărilor examenului de Bacalaureat este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile și standardele examenului cât și, pe de altă parte, facilitarea unei analize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor. Se preconizează ca profesorii, împreună cu elevii și părinții acestora, să analizeze rezultatele simulărilor și să gândească planuri de remediere și îmbunătăţire a calităţii nivelului de pregătire al candidaţilor. Prin implementarea acestor planuri se dorește ca, la momentul examenului, elevii să fie capabili de rezultate superioare celor din anii anteriori”.

Bac-ul în ultimii ani

Analiza comparativă a rezultatelor la examenul de Bacalaureat din ultimii ani arată o creștere evidentă a procentului de promovabilitate. Dacă în anul școlar 2012-2013, procentul de promovabilitate era de 50,47%, iar în anul școlar 2013-2014 procentul de promovabilitate era de 51,82, în anul școlar următor, 2014- 2015, procentul de promovabilitate a fost de 59,88%.

La şcoli şi IŞJ

„Rezultatele simulării – după cum ne-a informat inspectorul şcolar Laura Nădăban, purtător de cuvânt al IŞJ Arad – au fost afişate la avizierele şcolilor și pe forumul IŞJ Arad”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !