Cei mai bogaţi pensionari arădeni din 2016

De Diana Dutu
Reactualizat la:
18Comentarii
Cei mai bogaţi pensionari arădeni din 2016
În fruntea topului se află doi piloţi, iar următoarele opt locuri sunt ocupate de magistraţi.

Nu vrem să vă oferim un motiv de depresie la final de an, de aceea vă propunem să priviţi cu detaşare cifrele pe care vi le prezentăm în continuare. Sunt cifre aşezate în grupuri de câte cinci, fără virgulă între ele, şi care reprezintă cele mai mari pensii în plată, în judeţul Arad.

24.623 lei brut, adică 19.754 net. Aceasta e valoarea celei mai mari pensii încasate de un arădean. E vorba de un bărbat în vârstă de 53 de ani, pilot de meserie. A doua cea mai mare pensie din judeţul nostru îi aparţine, de asemenea, unui pilot: 19.019 lei brut (15.306 lei net). Topul zece al celor mai bogaţi pensionari arădeni este completat, în exclusivitate, de magistraţi. Cel care se situează pe locul trei are o pensie de 15.780 lei brut (12.734 lei net), iar cel de pe locul patru e foarte aproape: 15.050 lei brut (12.155 lei net). Magistraţii pensionari de pe locurile cinci-şase au venituri de 13.900, respectiv 13.553 lei brut (11.242, respectiv 10.967 lei net). Ultimele patru locuri din topul celor mai bogaţi zece pensionari sunt ocupate de magistraţi cu venituri cuprinse între 12.813 lei brut (10.379 lei net) şi 12.376 lei brut (10.032 lei net).

În total, 261 de pensionari din judeţul Arad au pensii mai mari de 3.500 de lei. Alţi 246 au pensii cuprinse între 3.001 şi 3.500 de lei, iar 507 arădeni au pensii între 2.501 şi 3.000 de lei. 1.857 de vârstnici din judeţul nostru au pensii cuprinse între 2.001 şi 2.500 de lei, iar 6.605 persoane au pensii între 1.501 şi 2.000 de lei.

Cei mai mulţi pensionari au, însă, venituri mici. 23.979 arădeni au pensii cuprinse între 1.001 şi 1.500 de lei. 45.361 de persoane (adică 40% din totalul pensionarilor) au pensii între 501 şi 1.000 de lei, iar 34.927 de vârstnici (adică 30% din totalul pensionarilor) au pensii cuprinse între 400 şi 500 de lei! Între aceştia din urmă, 12.847 pensionari beneficiază de pensia socială minim garantată de 400 de lei. Trăgând linie, 70% din cei 115.355 de pensionari din judeţul Arad trăiesc din maximum 1.000 de lei pe lună! O situaţie tristă, care se perpetuează de la un an la altul…



18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor