Cei mai mari datornici din județul Arad

De Eugen Rogojan
10Comentarii
Cei mai mari datornici din județul Arad
Nouă companii și o asociație din Arad, pe lista primilor 500 de contribuabili persoane juridice cu restanțe la asigurări sociale, conform unei liste publicate de ANAF.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat pe 9 noiembrie lista cu cei mai mari restanțieri la asigurări sociale, până la 30 septembrie 2017. Lista îi cuprinde pe toți cei care datorează statului peste 15 mii de lei, regăsindu-se printre aceștia foarte multe companii de stat.

Aradul pe listă

În ceea ce privește județul Arad, acesta este prezent pe listă cu nouă companii și o asociație. Pe primele două locuri la nivel de județ – respectiv 36 și 84 la nivel național – se află două companii aflate în proprietatea aceleiași persoane: L&A Fleisch și Lazar&Sohne SRL.

Cele două societăți comerciale, deținute de către omul de afaceri Viorel Lazăr, datorează împreună, conform listei publicate de ANAF, peste 70 de milioane de lei.

FCM UTA

Al treilea cel mai mare datornic la asigurări sociale din județul nostru, conform ANAF, este Asociația Fotbal Club Municipal UTA Arad, care astăzi nu mai există. Aflat la poziția 149 în lista celor 500, Asociația FCM UTA Arad datorează Agenției Naționale de Administrare Fiscală un total de 12.127.766 de lei.

Asociația FCM UTA este urmată pe listă de S.C. IMAR S.A, compania care duce mai departe povestea fostei fabrici de mobilă din Arad. Aceștia, situați pe locul 236 în lista celor 500 de datornici, au de plătit 7,6 milioane de lei ANAF-ului pentru asigurări sociale.

IMAR-ul este urmat de Lustoma Bau SRL din Șicula, companie care a scăzut de la 172 de angajați în 2014, la unul singur în 2016. Aceștia datorează statului pentru asigurări sociale suma de 5.890.571 lei.

Insolvență sau faliment

Unele dintre companiile aflate pe lista celor 500 de datornici se află în insolvență ori faliment, aceasta fiind și situația Contor Group SA, din Arad. Intrată în insolvență în 2011 și în faliment în 2014, societatea comercială de pe Calea Bodrogului datorează ANAF-ului 5,6 milioane de lei.

Nici Cimvest S.A., de pe strada Liviu Rebreanu din municipiu, nu stă mai bine. Aceștia au restanțe la asigurări sociale în valoare de aproape 5 milioane de lei, fiind urmați de o altă companie inactivă de ani buni, Sanevit 2003, din Grădiște. Aceștia au datorii de 4.737.814 lei la asigurări sociale, situându-se pe locul 364 din 500 la nivel național.

Ultimii doi

Ultimii doi datornici arădeni de pe „lista rușinii” sunt cei de la Tricotaje Ineu S.A., companie înființată în 1991, ce oferea la un moment dat locuri de muncă pentru peste o mie de persoane. Astăzi, societatea datorează ANAF-ului 4.688.697 de lei pentru asigurări sociale.

S.C. Astra Vagoane Arad S.A este și ea datoare ANAF-ului cu aproape patru milioane de lei, aceasta fiind ultima companie din Arad aflată pe lista primilor 500 de debitori.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor