Cele mai multe accidente, pe străzile Aradului

De Ioana Costas
4Comentarii
Cele mai multe accidente, pe străzile Aradului
Cele mai multe accidente rutiere, în sezonul rece 2017/2018, s-au produs pe străzile municipiului Arad.

54 de accidente rutiere au avut loc, în total, în municipiul și județul Arad în sezonul rece 2017/2018. Cele mai multe accidente – 25 la număr, soldate cu decesul a cinci persoane și rănirea gravă a altor 25 – s-au produs pe străzile din municipiu, însă cele mai multe decese – ca urma a evenimentelor rutiere – au avut loc pe drumurile naționale care traversează județul Arad, înregistrându-se 11 persoane decedate și alte 10 rănite grav în urma producerii a 15 accidente rutiere. Pe drumurile județene numărul persoanelor decedate este redus semnificativ – trei persoane decedate și opt persoane rănite grav în urma producerii a 10 accidente – în timp ce pe drumurile comunale, numărul persoanelor decedate este zero. E drept, pe aceste din urmă drumuri, în sezonul rece 2017/2018 s-au înregistrat doar două accidente rutiere și tot atâtea persoane rănite grav.

Cauze și vinovați

În cazul a 12 accidente – soldate cu doi morți și 10 răniți grav – indisciplina pietonilor a fost cauza care a produs evenimentele rutiere. Neacordare de prioritate pietonilor a fost cauza producerii altor opt accidente în urma cărora doi oameni au decedat, iar alți șase s-au ales cu răni grave. Celelalte cauze generatoare sunt: viteza excesivă sau neadaptată – șapte accidente soldate cu decesul a două persoane, rănirea gravă a șase oameni și rănirea ușoară a altor patru persoane -, abaterile bicicliștilor – șapte accidente în urma cărora au murit două persoane, alte cinci fiind rănite grav – și depășirile neregulamentare – șase accidente soldate cu decesul a șase persoane și rănirea gravă a altor trei. În funcție de categoria de participant la trafic implicat cu vinovăție în aceste accidente, în cazul a 35 de evenimente rutiere – în urma cărora opt persoane au decedat, iar alte 41 au fost rănite grav – vinovați au fost conducătorii auto, în timp ce pietonii au fost „răspunzători” pentru producerea a 12 accidente soldate cu doi morți și 10 răniți grav, bicicliștii fiind „răspunzători” pentru producerea a șapte accidente rutiere în urma cărora două persoane au murit, iar cinci s-au ales cu răni grave.

Accidentele din orașe și de pe DN

În comparație cu municipiul Arad, care deține „recordul” la accidente, în comunele și orașele de lângă Arad – Vladimirescu, respectiv Pecica, s-au înregistrat câte trei accidente, soldate – în total – cu un deces și rănirea gravă a cinci persoane. În timp ce în orașul Ineu au avut loc doar două accidente rutiere soldate cu o persoană rănită grav și una rănită ușor.
Pe rețeaua de drumuri naționale care trec prin județul Arad – care au o lungime totală de 405,912 kilometri – s-au înregistrat 15 accidente grave, reprezentând 27, 77 la sută din numărul total de accidente, soldate cu 11 persoane decedate și 10 rănite grav. Astfel, pe DN 7 (Arad-Deva-Frontiera de stat limită cu Republica Ungaria) au avut loc patru accidente, în urma cărora trei persoane au decedat și o persoană a fost grav rănită, în timp ce pe DN 79 (Arad – Chișineu Criș – limita cu județul Bihor) s-au produs cinci accidente rutiere, soldate cu cinci persoane decedate și trei rănite grav, iar pe DN 79 A (Vârfurile – Ineu – Chișineu Criș – Vărșand – Frontiera de stat cu Republica Ungaria) s-au produs cinci accidente, în urma cărora o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite grav. Pe DN 69 (limita cu județul Timiș – Vinga – Șagu – Arad) s-a înregistrat un singur accident rutier, în urma căruia două persoane au decedat și tot atâtea au fost rănite grav.

Datele

Datele prezentate în material au fost preluate din „Informarea privind dinamica accidentelor grave de circulație produse pe rețeaua de drumuri publice din județul Arad în <<sezonul rece 2017/2018>>”, întocmită de Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Potrivit informării, s-a constatat o reducere a riscului rutier la nivelul județului Arad: mai puțin cu patru accidente, mai puțin cu patru persoane decedate și mai puțin cu patru persoane rănite grav, față de perioada similară a anului trecut.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor