Cele mai multe şcoli din ţară nu au paznici

Cele mai multe şcoli din ţară nu au paznici
Cele mai multe şcoli din România nu beneficiază de pază specializată, aşa că elevii sunt tot timpul expuşi agresiunilor din afară sau chiar din interior.

Numeroasele incidente din ultima vreme au dovedit că paza este extrem de necesară şi în toată ţara se caută soluţii la această problemă.

În judeţul Suceava, din 960 de şcoli, doar 192 au asigurată paza, iar din acestea, numai zece au angajat firme specializate.

“Vom solicita şcolilor să introducă semne distinctive de recunoaştere, de identificare a elevilor. Cele mai multe şcoli, mai ales cele din mediul rural, nu-şi permit să angajeze firme de pază”, a declarat Niculai Barbă, adjunct şef ISJ Suceava.  

“Nu avem bani pentru a angaja o societate specializată de pază, familiile din această zonă nu au o situaţie economică deosebită, a anunţat Cornelia Voinescu, director Şc. Gen. 6 Burdujeni.  

În judeţul Bistriţa-Năsăud doar 10 la sută din unităţile de învăţământ sunt păzite, majoritatea de personalul propriu.

În România, cele mai multe şcoli au paznici doar noaptea. Peste tot se caută acum soluţii. Conducerile unor unităţi de învăţământ din Timiş intenţionează să angajeze gardieni publici, iar cei mai mulţi dintre părinţi sunt dispuşi să suporte costurile pentru a-şi şti copiii în siguranţă. În alte licee din ţară se vor instala camere de supraveghere sau sisteme de alarmă, iar pe holuri vor fi lipite afişe cu numerele de la poliţie pentru ca, în caz de nevoie, elevii să apeleze direct la oamenii legii.

Tot ca măsură de prevenţie, inspectoratele recomandă ca accesul în şcoli să se facă printr-un singur loc, iar profesorul de serviciu şi personalul de îngrijire să fie permanent la datorie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !